Ksenija Horvat Petrovčič:
Ksenija Horvat Petrovčič: "Oddaja Pogledi Slovenije dne 10. novembra 2011 ne sodi v čas volilne kampanje na RTV Slovenija niti ta oddaja ni volilno soočenje." Foto: MMC RTV SLO

Odgovorna urednica Informativnega programa Ksenija Horvat Petrovčič je v odgovoru na pismo "Prvo veliko soočenje na TV Slovenija" odgovorila, da nocojšnja oddaja Pogledi Slovenije ne sodi niti v čas volilne kampanje na RTV Slovenija niti ni volilno soočenje.

"Oddaja Pogledi Slovenije je redna aktualno-informativna oddaja Informativnega programa TV Slovenija, v kateri obravnavamo aktualne politične, gospodarske in družbene teme. Uredništvo si zato pridržuje pravico, da v skladu s svojo uredniško presojo in novinarsko avtonomijo samo presoja o vsebinski zasnovi ter o strukturi in številu gostov, ki jih vabi v to oddajo. Vsako omejevanje te samostojnosti bo razumelo kot politični pritisk na svoje uredniško delo," je zapisala.

Dodaja, da bo nacionalka v skladu z 12. členom Zakona o RTV Slovenija v obdobju med 14. 11 in 2. 12. 2011 pripravila posebne predvolilne oddaje, v katere bodo povabili vse predstavnike parlamentarnih in neparlamentarnih strank v skladu s pravili in navodili RTV-ja za volilno kampanjo.