Foto: BoBo
Foto: BoBo

Z demokratičnimi volitvami in glasom ljudstva bo aktualna vlada odstranjena na smetišče zgodovine, je povedal eden vidnejših protestnikov Jaša Jenull. Tudi tokrat je bilo sicer na protestu slišati očitke o domnevni koruptivnosti oblasti, politizaciji kadrovanja v policiji in kritiko dela posameznih ministrov.

Jenull je izpostavil tudi situacijo v povezavi z odstopom ravnatelja ljubljanske Drame Igorja Samoborja in vlogo kulturnega ministra Vaska Simonitija v tej zadevi. Dodal je, da celotni vladi nasploh ni mar za kulturo in dialog.

Protestniki so prav tako izvedli javno dražbo, kjer so prodali sliko z naslovom To ni grožnja s smrtjo. “Slika, ki je inspirirana z delom znanega sodobnega umetnika Banksyja na simbolični ravni, ponazarja uničujoč odnos ministra (Vaska Simonitija; o. p.), do kulture in napoveduje njegov neizogiben odhod v “smetiščni koš” zgodovine po naslednjih volitvah. Zbrana sredstva na dražbi bomo namenili za obnovo Drame. Prav tako bodo s svojo prisotnostjo pred parlamentom predali jasno sporočilo vladi in parlamentu, da se čas njihove strahovlade nezadržno bliža koncu,so med drugim zapisali v sporočilu ob tokratnem protestu. Omenjeno delo je šlo v roke raperju Zlatku, ki je zanj ponudil 100 evrov.

Izvedli so tudi prvo v seriji javnih spletnih tribun Glas ljudstva. Tokratna tribuna je potekala pod naslovom Okolje in zelena infrastruktura. Udeleženci so debatirali predvsem o okoljski problematiki v Sloveniji, med drugim tudi o zanje spornem sosežigu odpadkov v Anhovem, izrazili so tudi nasprotovanje hidravličnemu lomljenju v Sloveniji.