Novakova še vedno zagovarja Slovenijo z manjšimi občinami. Foto: BoBo
Novakova še vedno zagovarja Slovenijo z manjšimi občinami. Foto: BoBo


"S Tovšakovo so sodelovali tudi Dušan Črnigoj, Simona Dimic, Ivan Zidar ..." je zapisala v MMC-jevi spletni klepetalnici. "Izgleda pa, da bo kaznovana le ona, drugi pa????" se je vprašala. Uporabnika Robina Hooda je ob tem zanimalo, ali ne bi bila najbolj smiselna popolna zamenjava politične sredine in ne političnega sistema, glede na vse, kar smo v preteklosti že doživeli.

Klepet je bil pripravljen v okviru spletnih pogovorov z različnimi sogovorniki iz gospodarskih, sindikalnih in strankarskih vrst na temo Slovenska pot iz gospodarske in politične krize.
*
DRUGI KLEPETI O IZHODU IZ KRIZE
-
Svetovalec generalnega direktorja GZS-ja
Goran Novković

-
Izvršni sekretar sindikalne zveze ZSSS
Goran Lukić

- Predsednik SD-ja Igor Lukšič
- Vodja poslanske skupine PS-ja Jani Möderndorfer

Predsednica NSi-ja mu je odvrnila, da ljudje na volitvah povedo, kakšne voditelje hočejo, kjer morajo skrbno pretehtati "kaj kdo zagovarja, kako živi in kakšne vrednote ima". Na vprašanje, zakaj ne nasprotuje temu, da država duhovnikom plačuje socialne prispevke, pa je pojasnila, da 48 odstotkov prispevkov za socialno varnost plačuje država.
"Duhovniki pa s svojim delom rešujejo mnoge stiske ljudi vseh starosti, delajo brez plače, živijo od prostovoljnih prispevkov in plačujejo davke za vse ostale stvari kot drugi državljani. Opravljajo tudi pomembno vzgojno funkcijo in s pomočjo prostovoljcev in Karitasa rešujejo mnoge socialne stiske. Cerkve pa so objekti naše skupne kulturne dediščine, ki so jih po navadi zgradili verniki s prostovoljnim delom in prispevki. Vzdržujemo jih pa samo nekateri," je zapisala.