Novi stadion bo imel 16.000 sedežev. Foto: MMC RTV SLO/P. B.
Novi stadion bo imel 16.000 sedežev. Foto: MMC RTV SLO/P. B.

Ljubljanski župan je napovedal, da bosta nov stadion in večnamenska dvorana v Stožicah zagotovo odprta do 30. junija 2010.

Po besedah je MOL od zasebnega partnerja dobil 25 milijonov evrov bančne garancije. Ni pa še znano, kateri trgovec bo gradil nakupovalno središče v športnem parku, MOL mora izbiro potrditi do 9. junija, sicer pa izbira med dvema ponudnikoma, srbskim Delta Holdingom in avstrijsko Supernovo.

Sicer je najprej veljalo, da bo stadion zgrajen še letos, a se je zavleklo, tako Janković, zaradi zemljišč, ki jih je občina morala še enkrat odkupiti. Na očitke mestne SDS, da prostorski akt za projekt drastično posega v prometno ureditev, župan odgovarja, da je prometna rešitev usklajena z Darsom.

Neuspešno pri mirujočem prometu
Računsko sodišče
je danes ugotovilo, da MOL ni bil uspešen po revidiranju poslovanja mirujočega prometa v letu 2005. Sodišče je MOL-u predlagalo nekaj priporočil za boljše upravljanje tega področja, zahteva pa tudi odzivno poročilo. Janković, ki poročila sicer še ni videl, je dejal, da bo to v 90 dneh urejeno.

Kot so sporočili z Računskega sodišča, obstaja tveganje, da občina ni spremljala elementov, ki kažejo spreminjanje potreb v času in so bistveni za vodenje uspešne politike mirujočega prometa.