Slovenija
Vodje poslanskih skupin so predsedniku Borutu Pahorju za izvedbo volitev enotno predlagali 10. junij. Foto: BoBo
Mandat aktualnemu sklicu DZ-ja poteče 1. avgusta, volitve pa lahko potekajo najprej dva meseca in najpozneje petnajst dni prej. Že nekaj časa se kot najverjetnejša možnost datuma volitev omenja ena izmed prvih treh nedelj v juniju. Foto: BoBo
Novega guvernerja BS-a naj bi predsednik Pahor predlagal šele po volitvah. Foto: BoBo
VIDEO
Posveti pri Pahorju glede...

Dodaj v

Stranke Pahorju za izvedbo državnozborskih volitev predlagajo 10. junij

Pahor lahko volitve razpiše v prvih treh junijskih nedeljah
8. marec 2018 ob 11:43,
zadnji poseg: 8. marec 2018 ob 15:54
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Vodje poslanskih skupin so predsedniku republike Borutu Pahorju enotno predlagali, naj državnozborske volitve razpiše za 10. junij. Kandidata za novega guvernerja Banke Slovenije naj bi predsednik predlagal po volitvah.

V SMC-ju menijo, da je 10. junij datum, ki bo omogočal nemoteno in pravočasno izvedbo vseh volilnih opravil po prvomajskih praznikih. Prav tako bo po volitvah dovolj časa, da se do konca junija konstituira nov sklic državnega zbora, je po sestanku vodij poslanskih skupin s predsednikom Borutom Pahorjem o mogočem roku za izvedbo parlamentarnih volitev dejala vodja poslanske skupine SMC-ja Simona Kustec Lipicer. Po njenih besedah gre za datum, ki bo še omogočal najvišjo mogočo volilno udeležbo.

Isti datum za izvedbo volitev je Pahorju predlagal tudi vodja poslanske skupine SDS-a Jože Tanko. Po njegovih besedah je ta datum optimalen, saj ni prvi mogoč, hkrati pa z volitvami ne bodo preveč odlašali. Enako meni vodja poslanske skupine NSi-ja Jožef Horvat, ki je prav tako predlagal, naj predsednik razpiše volitve za 10. junij. To se Horvatu zdi najbolj optimalen datum, da bi lahko izpeljali predvolilno kampanjo, novo vlado pa bi lahko dobili takoj po poletnih počitnicah.

K 10. juniju naj bi se nagibal tudi Pahor
Z omenjenim datumom se tako strinjajo tudi v koalicijskem SD-ju, je pojasnil vodja te poslanske skupine Matjaž Han in dodal, da se k razpisu volitev za 10. junij nagiba tudi Pahor. Da bi bil 10. junij primeren datum za izvedbo volitev, menijo tudi v Levici, kot pravi Luka Mesec (Levica), pa se s tem strinja tudi Pahor.

V DeSUS-u pa so po besedah vodje poslancev te stranke Franca Jurše sprva menili, da bi bilo volitve smotrno razpisati na prvi mogoči termin, in sicer 3. junij. Kot je dejal, neuradna volilna kampanja že poteka, zato bi bilo mandat smiselno čim prej končati. Ker pa so drugi vodje poslanskih skupin predlagali 10. junij, tudi sam s tem nima težav, je dodal Jurša.

Tudi vodja poslanske skupine nepovezanih poslancev Bojan Dobovšek se zavzema, da bi bile volitve čim prej, "da ne pride do škodljivih kadrovanj in sklepanja škodljivih pogodb". Omenjeni datum se zdi sprejemljiv tudi poslancema narodnih skupnosti Robertu Battelliju in Laszlu Gönczu.

Mandat poslancem poteče 1. avgusta
Mandat aktualnemu sklicu DZ-ja sicer poteče 1. avgusta, volitve pa lahko potekajo najprej dva meseca in najpozneje petnajst dni prej. Že nekaj časa se kot najverjetnejša možnost datuma volitev omenja eno izmed prvih treh nedelj v juniju.

Slovenija je na parlamentarne volitve dolžna povabiti mednarodne opazovalce Organizacije za varnost in sodelovanje v Evropi, vlada pa se je na današnji seji seznanila z informacijo o vabilu. Organizacija bo sicer v Slovenijo najprej poslala strokovnjake, ki bodo ugotovili, na kakšen način bodo opazovali volitve oziroma odločili, da opazovanje ni potrebno. Ta skupina bo v državo prispela 13. marca, je razvidno iz gradiva po današnji seji vlade.

Posveti glede novega bančnega guvernerja
Posvetovanja pri predsedniku Pahorju so namenjena tudi predvidenim kandidacijskim postopkom. Predsednik republike bo, kot kaže, kmalu sprožiti tudi postopek za imenovanje novega guvernerja Banke Slovenije, saj naj bi še ta mesec članice EU-ja aktualnega guvernerja Boštjana Jazbeca potrdile za člana enotnega odbora za reševanje bank v okviru bančne unije.

Tako Tanko kot Horvat sta predsedniku republike predlagala, naj odločitev o guvernerju prestavi na čas po volitvah. Tanku se namreč ne zdi primerno, da bi DZ o takšnem predlogu odločal na izredni seji nekaj dni pred volitvami. Tudi Hanu se zdi "higienično", da bi imel novega guvernerja možnost izbirati naslednji sklic DZ-ja. Takšno mnenje očitno deli tudi Pahor, saj naj bi bil po besedah Luke Mesca kandidat za guvernerja predlagan po volitvah. To je potrdil tudi Jurša, saj Pahor po njegovih besedah meni, da bi bilo kandidata smiselno predlagati tedaj, ko bo znana nova sestava DZ-ja.

Vodja poslancev SDS-a pa je poleg tega Pahorju predlagal, naj ne nadaljuje postopkov imenovanja desetih novih veleposlanikov, a je hkrati kot težavo omenil, da so postopki na vladi že stekli in je Pahor že dal predhodno soglasje za predloge novih veleposlanikov.

G. C., G. K.
Prijavi napako
Komentarji
SamoRes
# 08.03.2018 ob 12:36
V NSi-ju, DeSUS-u in SD-ju si želijo čimprejšnjih volitev.

Toninu se mudi, dokler vsi ne ugotovijo, da je zlezel Janši v naročje. Žalostno za Nsi, pod Ljudmilo Novak so rasli v resno stranko in bili alternativa SDS, tole pa slabo izgleda.
SpookyDonk
# 08.03.2018 ob 12:40
Čimprej, da vidimo plesanje kola z Dijano.
GORILA
# 08.03.2018 ob 12:10
Kok slabo politko mamo da lahko komedijant kandidira pa zmaga?

...zgleda, da smo tam nekje na nivoju ZDA!
božo1
# 08.03.2018 ob 12:09
Vodje poslancev NSi-ja, DeSUS-a in SD-ja: Volitve čimprej

Ali smemo to komentirati kaj drugače kot to, da je po sredi popolna nezrelost, neodgovornost in preračunljivost za ozke egoistične interese? Šarec ima prav, da je nujno in takoj spremeniti volilni, če že ne politični sistem.
Skoraj ne morem razumeti pokojnega spoštovanega dr. Bučarja, da se je čudil temu kar smo dobili in prej ni vedel kaj to bo. Nekoč smo imeli eno partijo, ki se je deklarirala kot dušebrižnik za državo in skupnost in, ki je sestopala z oblasti, in kar desetletje že prepuščala oblast "množici interesnih skupin" pod kapo SZDL. Danes imamo množico partij, ki jim je glavni interes lastnega profita (kadrovanje, da nebi še kaj več o zaslužkih pri javnih naročilih za "potrebe" države).

Bi rekel, ljudje, plačanci v parlamentu in na oblasti, vi ste za to, da med mandatom vodite državo. Od mandata do mandata, od 1-12 mesecev! Če pa že morate nekaj manipulirati, se naj zato določi maneverski prostor pred volitvami npr. 2 meseca, ko prenehate hoditi v parlament in v tem času prejemate zgolj neko osnovno ali nižjo plačo, vlada pa naj obravlja t.i. tekoče posle.
CtrlDelete
# 08.03.2018 ob 12:29
Pohitimo s temi volitvami, ker drugače si bo Điđi spet moral izposoditi denar!
a.orhidejca
# 08.03.2018 ob 13:04
Koga ne voliti:

DESUS
SD
SDS
NSI

Uvesti pravilo, da si lahko poslanec samo 2 mandata in konec.
ivod
# 08.03.2018 ob 11:52
12. junija grem za dva tedna na Ios in Santorini ...
tako , da ... prva ali druga nedelja v juniju bi mi odgovarjala :)
frgo
# 08.03.2018 ob 12:12
Že leta hodim samo na volitve oz. referendume, ki imajo možnost, da vsaj približno nekaj spremenijo na bolje.

Nazadnje je bil to referendum o družinskem zakoniku. Ostalo je zapravljanje mojega časa.

Če bi volitve lahko karkoli spremenile bi bile prepovedane.
Homer.
# 08.03.2018 ob 14:27
Kaj voliti ......
- ogromno katastrofo
- veliko katastrofo
- neznano katastrofo
- že videno katastrofo
- katastrofo
- .........
SpookyDonk
# 08.03.2018 ob 14:00
Najbolj butaste izjave politikov, so glede programa. Naš je najboljši, najlepši in ostala olepševanja, so brez pomena. Programov skoraj nihče ne bere. Še posebej pa jih nihče ne primerja z ostalimi, da si ustvari sliko. 90% volivcev dobi svoje poglede na politiko, preko tv dnevnika zvečer. Poglejte naklade časopisov (delo 30 tisoč, dnevnik in večer po 20 tisoč). Politiki in vsi mi, ki komentiramo tukaj absolutno pretiravamo, glede spremljanja politike pri “navadnih” ljudeh. Vsi, ki se prerekamo tukaj, ne bomo spremenili veliko glasov, skoraj nobenega po moje. Že raziskava o predsedniških volitvah, je pokazala, da je 75% ljudi že opredeljenih pred začetkom kampanje. Razen če kdo ne naredi katastrofalne napake, so karte že skoraj razdeljene.
SamoRes
# 08.03.2018 ob 13:46
Bi kdo resno hotel, da tile vodijo državo?
SpicyWeiner
# 08.03.2018 ob 12:08
kotimex
Kok slabo politko mamo da lahko komedijant kandidira pa zmaga?
Kok slabi morjo ostali bit da se to zgodi...@SpicyWeiner


Glede na to, da je slovenska politika postala tragikomedija, je komedijantu ta vloga pisana na kožo!
nelon
# 08.03.2018 ob 12:57
Jakob Mali
Ampak ja, ker je to relek Šarec mora bit sigurno pametno. LOL. Po Zaresu, Jankoviču, Virantu, Cerarju boste spet nasedl novim obrazom :))))))

saj če nasedes novim obrazom, ni razlike kot se nasedes starim obrazom a ne?
SpicyWeiner
# 08.03.2018 ob 12:04
Nima veze, Šarec bo imel več kot dovolj časa, da ustanovi svojo stranko z odličnim programom in zagotovljeno zmago na naslednjih volitvah!
jakosol
# 08.03.2018 ob 15:11
10. junij je pravi datum. Potem se 14.6. začne SP v nogometu in želim imeti mir pred političnimi pravljicami.
Homer.
# 08.03.2018 ob 14:24
Pa pravite da ni soglasja med strankami.....
Vsaj okrog datuma volitev se zgleda vsi strinjajo!
veza
# 08.03.2018 ob 12:57
stilist
# 08.03.2018 ob 12:20

Sprašujem se, kdaj bomo v tej nesrečni Sloveniji dočakali pravo domoljubno stranko, ki ji bo res mar za navadne ljudi?

no, če smo realni, nismo nič slabši kot drugi, navadni ljudje imajo pač različne potrebe in interese, eni ne bi šli delat, bi vlekli socialo, drugi bi radi delali, a so jim prispevki in davki previsoki.
Že ta dva interesa uskladiti je umetnost, da ne nadaljujem dalje.
ajvard
# 08.03.2018 ob 14:15
Šarec po moje ne bo dobil toliko, kot se mu pripisuje. Cerar bo, ne glede na ankete, potegnil bistveno več, kot se zdi. ne bo na nivoju AB.

NSI bodo gotovo izgubile kak procent (naprimer moj glas je odšel v trenutku, ko so odstavili Ljudmilo).

Požar zna biti presenečenje in lahko doseže prag. združena desnica morda lahko pride v bližino,a zgolj na račun poraznega rezultata NSI. vseeno dvomim.

desnica, ki sedaj po novem govori, da je pripravljena iti v koalicijo z Janšo, je s tem zadala ponoven smrtni udarec desnici. žal.

združena levica se bo okrepila, a ne dovolj, da bi premagala SD.

Karl "klasičnih blizu 10 %".

najverjetneje bo, Bog pomagaj, mandatar Židan.

takšna je moja prognoza v tem trenutku.
komsomolec
# 08.03.2018 ob 12:18
čimperj za debalek desnice! ;-)))
mutevz
# 09.03.2018 ob 08:26
Cerar nima veze z levico.
Jakob Mali
# 08.03.2018 ob 14:16
saj če nasedes novim obrazom, ni razlike kot se nasedes starim obrazom a ne?

Priznam, sem atipičen volilec:
- zavedam se da mariskaj ne štima (zdravstvo...), ampak še vseeno živimo v eni od najboljših držav na svetu. Če ne verjameš pojdi na hrvaško, pa potem v srbijo, pa potem v makedonijo...boš razumel,
- razumem, da medij v 90% poročajo negativno. Kar je pozitivnega moraš poiskati sam. Narediš kdaj?
- razumem, da je mariskaj kar se ob šanku sliši enostavno precej težje izpeljati v praksi,
- razumem, da vsak, ki dela greši.

....tako, da raje kakšens tar obraz, ki je do sedaj že naredil kakšno dobro zadevo, kot pa novi obrazi, ki pri 4,7% gospodarski rasti (sploh veš kakšen uspeh je to?!) pravijo, da je država v razsulu.
veza
# 08.03.2018 ob 13:19
nelon
# 08.03.2018 ob 13:11

Narobe svet... Kako lahko nekdo reče danes da bo volil Šarca...
Sploh nimamo informacij kdo bo v njegovi ekipi in kakšen bo njegov program...


kaj pa drugi ponujajo?
veza
# 08.03.2018 ob 13:01
Čimprej na volitve, ta koalicija se je izpela, delali bodo samo še škodo.
Novi obraz ali stari obraz, to bo vprašanje, čeprav, če smo cinični, vsi so bili enkrat nov obraz, kot da so to pozabili!
Stare obraze sem spoznal, nobenemu ne dam glasu, volil bom novo opcijo, Šarca, upam, da bo kaj boljši od sedanjih ali vsaj manj slab.
henodarling
# 08.03.2018 ob 12:16
Nepovezani poslanci "nehote" povezani v nepovezanost...
Bog jim pomagej...Ha, ha
SpookyDonk
# 08.03.2018 ob 19:58
Skrajna levica je v parlamentu v Nemčiji, Franciji, Španiji, Luksemburgu, Finski, Grčiji, Italiji, Cipru, Češki, Danski in celo v Švici. jahbulon bo pa razložil katere od teh držav niso razvite kapitalistične države in zakaj. vir: party of european left, wikipedia
božo1
# 09.03.2018 ob 05:04
SpookyDonk
Skrajna levica je v parlamentu v Nemčiji, Franciji, Španiji, Luksemburgu, Finski, Grčiji, Italiji, Cipru, Češki, Danski in celo v Švici. jahbulon bo pa razložil katere od teh držav niso razvite kapitalistične države in zakaj. vir: party of european left, wikipedia

Kljub temu, da imamo v Sloveniji kar veliko elementov za klasifikacijo "bolj razviti", pa še vedno nismo blizu logike, da je prihodnost zapisana politični levici, kot socialni zaveznici visokorazvite družbe.
jahbulon
# 08.03.2018 ob 19:09
Ključno je, da stranke na desni na zelo preprost način in na konkretnih primerih ljudem pojasnijo, kaj sploh pomeni v političnem smislu biti na desni in kaj na levi. To ob predpostavki, da t.i. levičarji živijo v intelektualni zablodi, ki je posledica desetletij propaganda in indoktrinacije, ker kako sicer razložiti, da v nobeni razviti kapitalistični državi volilcem ne pade na pamet, da bi v parlament izvolili stranko kot je Združena Levica, z zločinsko ideologijo, ki je zgodovinsko bankrotirala in se še ob vsakem poskusu uvedbe izrodila v krvavi teror.

Če gre pa dejansko za konflikt interesov, če je toliko ljudi, ki si dejansko ne želijo sprememb, ker so del problema, ali ker so v javnem sektorju ali upokojenci in mislijo, da jim levica daje socialno varnost, potem imamo težavo in je edino upanje naslednja kriza in diktat troike.
BlackCatXing
# 08.03.2018 ob 18:03
Bodimo pošteni in si priznajmo da nas v 80% politična delitev na naše in vaše ne zanima.
Kot nas ne zanima v detalje strankarski program spisan na 100 straneh. Večina volilcev ga niti ne prebere, in kot je rekel že nekdo pred mano - že pred volitvami je odstotek tistih, ki vedo koga bodo volil zelo visok.
Kar pa nas vse zanima je kdaj bo na oblast prišla stranka, ali pa koalicija strank ki bo poleg svoje koristi in svojega korita videla tudi povprečnega človeka. Ki ji/jim bo mar, da se deloven človek s plačo ne bo samo prebijal čez mesec ampak mu bo malenkost tudi ostalo konec meseca ko plača položnice.

Jaz bom volil tistega, ki bo prvi z zakonom ukinil predpisano minimalno plačo in jo nadomestil z minimalno urno postavko.
Če pogledamo podatke za leto 2018 o višini minimalne plače in ob predpostavki da mesečno oddelamo 168 ur to pomeni:
842,79 € (bruto) - 5,017 €/uro
638 €(neto) - 3,798 €/uro

Resno, kdo se dela norca?
Prvi, ki bo z zakonom predpisal, da je urna postavk visoka najmanj 5 € /uro (neto) ali celo višja, dobi moj glas! 5€ ni ravno bogastvo, je pa veliko več kot 3,8€.

Le na ta način - z višjo potrošnjo bomo lahko spodbudili gospodarstvo in rast.
Višjo potrošnje pa ne dobiš z novimi davki ampak z denarjem ki je v obtoku.
Razumem, da se bodo temu uprli delodajalci, ker to pomeni večji strošek za njih. A tu bi jim država morala priti bližje s tem, da zmanjša davek na delo.

Verjetno bi v prvih nekaj letih državni mošnjiček zaradi tega trpel in bil bolj prazen. A na daljši rok
bi se lahko zelo odebelil, če bi se le ne obnašali do njega kot da je vreča brez dna.
Z višjim minimalnim dohodkom, bi imeli manjšo potrebo po socialnih transferjih. Istočasno bi se zaradi boljših prehranjevalnih navad, ki si jih zaradi omejenega domačega proračuna marsikdo danes ne more privoščiti, zmanjšalo breme na zdravstveno blagajno, večja potrošnja in davek na blago bi polnil proračun,.....

To kar sem napisal je zelo posplošeno, a mislim da razumete na kaj ciljam.
Dalo bi se, če bi bilo eliti v interesu. Tako pa jim ni. Politiko vodi gospodarstvo, gospodarstvo pa vodijo bogati, bogati pa bi bili radi še bolj bogati ampak to so lahko le na račun revnih ....

Še ena zelo posplošena obrazložitev, a mislim da vsak razume o čem govorim.

Davki so nujno zlo - daj cesarju kar je cesarjevega, pa če nam je prav ali ne.
Se spomnite, kako so nas v šoli učili kako grozno in nepravično je bilo življenje 1000 let nazaj, ko so graščaki pobirali desetino pridelka od svojih tlačanov? Kako grozen je bil fevdalni sistem?

Danes so ti "graščaki" krepko prekoračili to desetino. "Tlačan" danes "graščaku" daje že štiridesetino svojega pridelka! Pa tu sploh niso vštete vse "tlačanske" dajatve. Tudi ko prdne ali popije kozarec vode, prižge luč, gre v trgovino po kruh, si kupi obleko, natoči gorivo, kupi šolske knjige,.... si "graščak" vzame svoj procent. ... itd...itd...itd
Je "tlačan" že na osemdesetini?
gorazd114
# 08.03.2018 ob 17:07
Stari ali novi obrazi, vsi samo obljubljajo, ko pa pridejo na oblast se jim fucka za narod.
Jakob Mali
# 08.03.2018 ob 15:54
Kaj so realno res spremenili da imamo takšno gospodarsko rast?

Politična in finančna stabilnost je bolj pomembna kot si mislite. Od tega so odvisne bonitetne ocene, od tega pa obrestne mere za kredite, ki jih firme najemajo za nove investicije. Od tukaj naprej upam, da razumeš.

Se pa seveda strinjam, da bi vse vlade lahko naredile mnogo več, predvsme na področju birokracije. Ampšak pojdi si kaj urejat v Veliko Britanijo, ali npr. Italijo pa potem povej kako je šlo....
kapljač
# 08.03.2018 ob 15:47
Če bodo volitve v juniju , ne bomo imeli vlade, ki bi zaradi nespoštovanja arbitražnega sporazuma, Hrvaški, v času turistične sezone , lahko očitala pravo lekcijo. "Pahor ne zajebavaj se "!
cabbage
# 08.03.2018 ob 14:33
@Jakob Mali: no, gospodarsko rast nikakor nebi pripisoval politiki temveč realnemu sektorju
Vasilij Zajcev
# 08.03.2018 ob 13:47
Kaj pa ce bi ble konc avgusta da politiki vsaj enkrat nebi sli na dopust?
windmaster
# 08.03.2018 ob 12:26
A desus bi še kar rad delal štalo v parlamentu? A še ni bilo dovolj?
jahbulon
# 09.03.2018 ob 21:07
Meh, mea culpa, komunisti imajo res po kak sedež v parlamentih sicer normalnih držav, slepa kura zrno najde pa to, to je komunizem kot intelektualna poza, za neprilagojene najstnike, ki se še iščejo. Kot je rekel že Churchill, če pri enajstih nisi levičar, nimaš srca, če si pri petnajstih še vedno, nimaš možganov. Del volilnega telesa pač kupi te neumnosti in verjame, da levi politiki res verjamejo v bajke. Hvala bogu nikjer nimajo nobene moči, v Švici so komunistični poslanki baje dali celo poseben sedež, unga ta plastičnega za otroke, da ji noge ne bingljajo v zraku.
veza
# 09.03.2018 ob 05:17
Novega guvernerja BS-a naj bi predsednik Pahor predlagal šele po volitvah.

tudi če ga nimamo, bomo vsaj prihranili eno plačo, itak vse odloča Draghi.
veza
# 09.03.2018 ob 05:15
božo1
# 09.03.2018 ob 05:04

če je dvigovanje socialnih prejemkov, tudi za zdrave ljudi, prihodnost tega sveta, potem nam lahko pomaga samo neskončni...
veza
# 08.03.2018 ob 22:05
nelon
# 08.03.2018 ob 14:36

veza
kaj pa drugi ponujajo?
vsaj vem za kaj se zavzemajo, ali drzano lastnistvo ali ne, kak odnos imajo do zgodovine, cerkve, ostalih ver... Kak pogled imajo glede davkov javnega sektorja gospodarstva, migrantov itd...
Lahk bi nasteval ... pri Šarcu pa nic ne vem


lahko se za nekaj zavzemajo, potem pa naredijo prav nasprotno, politike moraš soditi po dejanjih, ne po besedah.
m72
# 08.03.2018 ob 18:50
Deseti junij bo kar vredu. Precej prebivalcev parlamenta bo s tem moglo podaljšati dopust - do odhoda na borzo.
Mitcho_Buchannon
# 08.03.2018 ob 18:35
Če se ne motim, Miro tudi ni imel nekega programa, ravno tako kot Šarec. Oba torej Kinder jajčka presenečenja.
forhand
# 08.03.2018 ob 14:59
Č I M P R E J
Celine
# 08.03.2018 ob 14:30
Komentar tedna na MMC:
CtrlDelete
# 08.03.2018 ob 14:25
"Prevroče je za pulover, premrzlo je za majico, najbolje, da si oblečem srajco!"
nonparel
# 08.03.2018 ob 13:13
Od leta 2004 naprej je bil Cerar edini predsednik vlade, ki je bil primeren za to funkcijo. Polovico tistega kar je počel ni bilo po godu desničarjem, polovico pa ne levičarjem.
Glede na to kar se nam ponuja na naslednjih volitvah, bo Cerar spet najbolj primeren za predsednika vlade. Ne bi smel imeti težkega dela, je pa res, da je volilno telo nepredvidljivo.
Praaslovan
# 08.03.2018 ob 13:10
Šarec jih bo porihtal
CtrlDelete
# 08.03.2018 ob 12:27
Najslabša stvar so koalicije, ker se potem vsi zgovarjajo eden na drugega.
Najbolje bi bilo, da Šarec zmaga z potrebno večino za samostojno vodenje države, ker potem bi bilo jasno kaj bo, oziroma kaj je naredil ali ni naredil od obljubljenega!
Isao
# 08.03.2018 ob 12:15
Samo da ne bo vročinski val ali neurje.
Churchill W.
# 09.03.2018 ob 12:46
@SpookyDonk
Skrajna levica je v parlamentu v Nemčiji, Franciji, Španiji, Luksemburgu, Finski, Grčiji, Italiji, Cipru, Češki, Danski in celo v Švici. jahbulon bo pa razložil katere od teh držav niso razvite kapitalistične države in zakaj. vir: party of european left, wikipedia

No, lahko da skrajna levica sedi v parlamentu ampak sedeti v parlamentu ali pa imeti oblast sta različna pojma politične funkcije.
V mnogih državah v parlamentu sedi tudi skrajna desnica, pa to ne pomeni da vlada.

Tudi pri nas vlada levica, in tudi pri nas v parlamentu sedi skrajna levica (tisti 3 ali 4 kar jih je) Razlika je očitna, mar ne? Bi bila politika naše države drugačna če bi jo namesto SMC in SD vodila ZL z Violeto in Lukcem na čelu? Definitivno! Vrnili bi nas v čas ultra socializma in Marxizma. Tako pa sedijo v parlamentu.
nesreča
# 08.03.2018 ob 20:59
@Samo res ne nabijaj s Toninom. On je zadnji v vrsti pri Janši, da bi ga ta zvlekel na svojo stran, kjer je Tonin bil glavni, ko so Kučanu zrihtal dobro penzijo in vse ostale privilegije.
aktivist
# 08.03.2018 ob 18:28
Vsi hocejo prej volitve, ker se bojijo Sarca. Sarec pa bi cim kasneje, da lepo pocasi izusti svoj program.
Churchill W.
# 08.03.2018 ob 18:23
tako lepo poslušat Gorenakove pravljice v stilu stripov Mikija Mustra in nedeljske pridige lokalnega farja :-)


To boš poslušal tudi če ne voliš Janše. Vinko bomo vsakem primeru sedel v parlamentu in bo dobil svojih 5 min slave
Kazalo