Borut Pahor se je kljub naprotovanju nekaterim v stranki odločil ponovno kandidirati. Foto: BoBo
Borut Pahor se je kljub naprotovanju nekaterim v stranki odločil ponovno kandidirati. Foto: BoBo

V novogoriškem Mladem forumu SD-ja Vrtnica (MF SD Vrtnica) so zapisali, da se ne strinjajo z mnenjem, da je njegova politika preveč sredinska oz. že skoraj desna. Priznavajo pa, da ga včasih "pri opredelitvi do določenih ukrepov vlade, ki nujno ne gredo v smer popolne družbene solidarnosti, zanese k preveč vneti podpori tem".

Pahorju izražajo zaupanje, da bo znal "ubirati pravo pot med hitro konsolidacijo javnih financ in družbeno pravično porazdelitvijo bremena krize". Trenutnega vodjo SD-ja pred prihajajočim kongresom stranke, kjer bodo izbirali novega predsednika SD-ja, tudi povsem podpirajo.

"Ne želimo si, da vas odnese plaz nezaupanja, nevoščljivosti in želje po vplivu v stranki. Kot nas nagovarjate že od volitev leta 2008: Sreča je na strani pogumnih!" svoje pismo sklene MF SD Vrtnica.

"Borut, razmisli, član katere stranke želiš biti"
Mladi forum SD Ljubljana je Pahorju namreč poslal pismo, v katerem mu predlaga, naj kandidaturo za predsednika stranke umakne in razmisli, ali je SD res tista stranka, katere član želi biti.

Sicer pa se bodo kandidati za predsednika SD-ja zvečer v Ajdovščini predstavili podmladku stranke. Ta bo o podpori kandidatov odločal na seji v nedeljo, je povedal predsednik podmladka, Mladega foruma SD-ja, Marko Kastelic. Podmladku stranke se bodo predvidoma predstavili vsi trije kandidati za novega predsednika - Borut Pahor, Igor Lukšič in Patrick Vlačič.