Bodo z odlokom lahko preprečili kaljenje nočnega miru zaradi lajanja psov? Foto: BoBo
Bodo z odlokom lahko preprečili kaljenje nočnega miru zaradi lajanja psov? Foto: BoBo

Zaradi nenavadnega odloka, edinega takega pri nas, se občinskim svetnikom posmehujejo številni mediji, je za Slovensko kroniko poročala Barbara Renčof.

Mladen Sumina v določilu ne vidi nič spornega. "Se mi zdi, da je določilo na mestu, saj je bilo zaradi psov v okolju že kar nekaj tudi fizičnih obračunov med sosedi," je pojasnil.

Bolj kot lajež občane motijo iztrebki
Občane pa sicer bolj kot nočni lajež motijo lastniki psov, ki za svojimi ljubljenčki ne pobirajo iztrebkov. Janez Kršinar je dejal, da se "nekaterim ne da dopovedati", da je to samoumeven del skrbi za svojega ljubljenčka; zaradi neupoštevanja tega so se že tudi pretepali. Nad iztrebki se je pritožil tudi Andrej Kavčnik. "Mi kosimo, delamo silažo in to blato pokvari 10 kubičnih metrov silaže." Pasji iztrebki namreč po njegovih besedah prenašajo različne bolezni na živali v hlevu.

Z odlokom želijo svetniki spraviti v red nemarne lastnike psov, ki jezijo svoje sosede, a bolj s pasjimi iztrebki. Nenavadno določilo o nočnem laježu bo ob precejšnjem javnem posmehu najbrž ostalo le mrtva črka na papirju, saj bi nočno kaljenje miru morali medobčinski redarji izmeriti in lastnikom psov dokazati.