V občini Krško živi okoli 25.500 prebivalcev. Foto: turizemkrsko.si
V občini Krško živi okoli 25.500 prebivalcev. Foto: turizemkrsko.si
Županske volitve v Krškem

Dolgoletni župan Občine Krško Franc Bogovič je bil na predčasnih volitvah izvoljen za poslanca državnega zbora, zaradi česar v skladu z zakonom o poslancih ne sme več opravljati funkcije župana. Bogoviču je prenehal mandat na dan konstitutivne seje državnega zbora, po oblikovanju desnosredinske koalicije pa je prevzel položaj ministra za kmetijstvo in prostor.
Do nastopa mandata novega župana, ki ga bodo polnoletni občani volili 11. marca, vodi občino Krško podžupanja Ana Somrak.

Bogovič namreč v skladu z zakonom o poslancih ne sme več opravljati funkcije župana. Mandat mu je prenehal na dan konstitutivne seje državnega zbora, po oblikovanju desnosredinske koalicije pa je prevzel položaj ministra za kmetijstvo in prostor.

Za položaj župana se bodo potegovali štirje kandidati, in sicer dva iz strank vladne koalicije (SDS in SLS) in dva iz opozicijskih strank (SD in PS). Do nastopa mandata novega župana, ki ga bodo polnoletni občani volili 11. marca, vodi občino Krško podžupanja Ana Somrak.

KANDIDATPREDLAGATELJ
Miran StankoSLOVENSKA LJUDSKA STRANKA
Cvetko SršenSLOVENSKA DEMOKRATSKA STRANKA
Silvo KrošeljSOCIALNI DEMOKRATI
Robert PlanincPOZITIVNA SLOVENIJA

Občina Krško leži v jugovzhodnem delu Slovenije, kjer se dolina reke Save razširi v prostrano Krško polje. Meri 286,5 kvadratnih kilometrov, v njej pa živi 25.500 prebivalcev. V Sloveniji in svetu je znana po edini slovenski jedrski elektrarni.

NADOMESTNE ŽUPANSKE VOLITVE 2012

Županske volitve v Krškem