Državni svetniki se bodo vozili v povsem novem vozilu Mercedes-Benz E-Class E 250 CDI 4MATIC. Foto: Daimler
Državni svetniki se bodo vozili v povsem novem vozilu Mercedes-Benz E-Class E 250 CDI 4MATIC. Foto: Daimler

Prav tako jim predlaga, naj dovolijo najem prostorov in nakup računalniške opreme za DZ.

Odbor je namreč obravnaval odloke o načrtu ravnanja s stvarnim premoženjem državnega sveta, ustavnega sodišča in državnega zbora v letu 2012. Pri tem je brez razprave sklenil, naj poslanci državnemu svetu odobrijo nakup službenega avtomobila v vrednosti 33.360 evrov in dveh računalniških strežnikov, vrednih 15.760 evrov.

Dosedanji službeni avtomobil je bil namreč ukraden, najem novega vozila pa je po besedah predstavnika državnega sveta predrag. Državni svet je sicer za omenjeni avtomobil pred kratkim izvedel javno naročilo, na koncu pa je med dvema ponudbama izbral mercedes-benz E 250 CDI 4matic.

Odbor je sklenil poslancem tudi predlagati, naj DZ-ju dovolijo najem prostorov na Tomšičevi in Beethovnovi ulici ter najem parkirnih prostorov na Trgu republike in na Kongresnem trgu v skupni vrednosti 468.440 evrov. Hkrati je sklenil poslancem predlagati, naj DZ-ju dovolijo nakup računalniške opreme za 545.000 evrov (gre za prenovo požarnih pregrad in strežnikov, hrbtenice omrežja in vključitev uporabniških vsebin na spletni portal).

Pri odloku o načrtu ravnanja s stvarnim premoženjem ustavnega sodišča pa so člani odbora sklenili DZ-ju predlagati, naj mu dovoli oddajo devetih službenih stanovanj uslužbencev ustavnega sodišča za skupno najemnino v vrednosti nekaj manj kot 2.000 evrov.