Foto:
Foto:

Neuradno se je izvedelo, da naj bi v zadevi ljubljanskega kliničnega centra ovadili nekdanjega generalnega direktorja Primoža Rodeta, Janeza Zajca, Slavka Marolta, zaradi ponarejanja listin pa Gregorja Cerkvenika, je poročala TV Slovenija.

V zadevi SIB pa naj prav tako po neuradnih podatkih ovadili Igorja Pogačarja, nekdanjega prokurista javnega podjetja Energetika, ki je pred dvema letoma kupila Slovensko investicijsko banko. V tej zadevi sta bila sicer že poleti ovadena nekdanja predsednik in član uprave SIB-banke Vlado Klemenčič in Simon Petrič, sicer osumljena ponarejanja poslovnih listin, je še poročala TV Slovenija.

Kazensko ovadbo so podali tudi v primeru zadeve Hranilno-kreditna služba Sicura, in sicer zoper enega osumljenca zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve stečaja z nevestnim gospodarjenjem.

Končane dolge preiskave
Obravnava primera Sicura je trajala več kot leto dni, preiskava Slovenske investicijske banke (SIB) vse leto, preiskava primera ljubljanski klinični center (KC) pa več mesecev. Kriminalisti so opravili so več kot sto razgovorov in pridobili več kot 600 listin, ki so priložene kazenskim ovadbam, ter pregledali več kot 10.000 denarnih transakcij.

Kriminalistični preiskavi v okviru zadev SIB in KC se v skladu z usmeritvami okrožnega državnega tožilstva v Ljubljani nadaljujeta.