Borut Pahor je na novinarski konferenci predstavljal programska izhodišča. Foto: Denis Sarkič
Borut Pahor je na novinarski konferenci predstavljal programska izhodišča. Foto: Denis Sarkič

Predsedniški kandidat Pahor je izpostavil, da živimo poseben čas, ki zahteva narodno složnost. Takšen čas je bil nazadnje ob ustanovitvi naše države, je povedal in opozoril, da Slovenijo ogroža največja svetovna ekonomska kriza po drugi svetovni vojni. Premagamo pa jo lahko samo skupaj, je prepričan Pahor.

Zato je zdaj zadnji čas za dogovor za izhod iz krize, njegovo bistvo pa naj bo po besedah Pahorja podpora potrebnim reformam. Ob tem je opozoril, da bo napor uspešen le, če politika ne bo spodbujala predsodkov in zamer, zlasti tistih, povezanih s polpreteklo zgodovino.
Časa največ leto dni
Pahor domneva, da je časa za dogovor pol leta ali največ leto dni. Na vprašanje, ali vodji koalicije in opozicije Janez Janša in Zoran Janković zmoreta delovati skupaj, je odgovoril pritrdilno.
Pri dogovoru o skupnem naporu je bistvenega pomena krepitev pravne države in vere v pravičnost. Ta bo okrepila zaupanje v enakost, to pa upanje v smisel in moč narodne enotnosti, je še poudaril Pahor.

Pahor je sicer na novinarski konferenci predstavil tudi dosedanje dejavnosti v okviru predsedniške kampanje pod geslom Skupaj - spodbujamo drug drugega. O očitkih glede morebitnega dela na črno je pojasnil, da je dejavnosti opravljal s posebno pogodbo o prostovoljnem delu.

Pahor: Zdaj je čas za dogovor
Pahor: Zdaj je čas za dogovor