Sedmošolci so v goste povabili predsednika države Boruta Pahorja. Foto: MMC RTV SLO
Sedmošolci so v goste povabili predsednika države Boruta Pahorja. Foto: MMC RTV SLO
Hudo!
Oddaja Hudo! skrbi za to, da mladostniki svoje šolske vsebine predstavijo širši javnosti. Foto: Arhiv Radia Slovenija

Radijska mladinska oddaja Hudo! na Prvem programu Radia Slovenija vse leto vsako soboto med 9.05 in 10.00 skrbi za to, da mladostniki svoje šolske vsebine predstavijo širši javnosti.

Vsak teden voditelji v sodelovanju z mladimi obdelajo sproščene in tudi resnejše vsebine - od šolskih, prostočasnih, ekoloških in športnih tem do težav, s katerimi se mladi srečujejo v času odraščanja. Šolarjem se v oddajah Hudo! pri razpravljanju o njim pomembnih in zanimivih temah pogosto pridružijo tudi znani gosti.

V prvi oddaji v novem šolskem letu so tako sedmošolci z Osnovne šole Miška Kranjca Ljubljana in Osnovne šole Karla Destovnika Kajuha Šoštanj v goste povabili predsednika države Boruta Pahorja.

Ta se je spominjal svojih dni v šolskih klopeh in odgovarjal na najrazličnejša vprašanja, ki so jih pripravili zanj. Izvedeli smo, kateri je bil njegov najljubši šolski predmet in o kakšnem poklicu je sanjal kot majhen deček pa tudi to, koliko jezikov zna, kakšen je običajen dan predsednika, kakšno glasbo najraje posluša v prostem času in kaj najbolje skuha.

Radio Hudo!: predsednik Borut Pahor
Radio Hudo!: predsednik Borut Pahor