Foto:
Foto:

Opozoril je, da Slovenijo po obdobju splošno ugodne konjukture v naslednjih 4 letih čaka obdobje zmanjšanje gospodarske rasti in dodal, da je to vedno skušnjava za politiko. Pahor meni, da razvojni politiki po navadi sledi stabilizacijska, da pa SD ne bo tvegal in se bo, če bo na volitvah zmagal, odločil za razvojno politiko.

"Pokrajinski referendum bi moral biti pripravljen, ko smo mi to predlagali"
Glede posvetovalnega referenduma o ustanovitvi pokrajin je prvak SD-ja dejal, da bi bil ta, če bi bil sprejet takrat, ko je to predlagal SD, bolje pripravljen. "Tako je pripravljen tik pred volitvami, pred zadnjo sejo DZ-ja in je vprašanje, ali bodo njegovi rezultati takšni, da se bo z njimi zakonodajalec lahko pomagal, saj gre za poizvedovalni referendum. Vlada se je odločila, da na hitro 'posili' celotno proceduro, čeprav je bilo naše mnenje, da bi do konca tega mandata lahko skupaj pripravili rešitve, vsaj kar se tiče finančnega paketa pokrajinske zakonodaje."

V nedeljo osnutek alternativnega vladnega programa
SD naj bi do nedelje skušal končati osnutek alternativnega vladnega programa. Prav tako naj bi v nedeljo stranka oblikovala tudi velik del kandidacijske liste za državnozborske volitve. "Potem nas čaka splošna mobilizacija vseh razpoložljivih sil in iz zgodbe o uspehu bomo skušali oblikovati zmagovalca," je še dejal Pahor.