Sporni oglas Društva parada ponosa Foto: Društvo parada ponosa
Sporni oglas Društva parada ponosa Foto: Društvo parada ponosa

V LPP-ju so pojasnili, da sprememb logotipa ni bilo, so se pa uskladili z naročnikom, Društvom parada ponosa, glede končne podobe oglasa. Ob tem so dodali, da "sporočila ne smejo vsebovati vsebin, ki bi bile v nasprotju s predpisi, moralo ali oglaševalsko etiko, ki bi vzbujala kakršno koli nestrpnost, oglaševala politične stranke, volilne kampanje ali referendume oz. verske vsebine, predstavljale poseg v pravice tretjih in podobno."
Tako bo eden izmed avtobusov odet v logotip in sporočilo letošnje parade ponosa, so za MMC povedali v društvu. "Sporočilo upodablja velike škarje, ki na trakove režejo mavrico in ponazarjajo nevarnost delitve družbe na tiste, ki si zaslužijo pravice, in na brezmočne ter brezpravne posameznike," so zapisali.
Poudarjajo, da je "pomembno vlogo pri zagovarjanju diskriminacije gejev in lezbijk" odigrala tudi Katoliška cerkev, hkrati pa želijo z oglasom opozoriti tudi na zgodovinsko in trenutno negativno vlogo te institucije. "Vsako delovanje, ki bi nasprotovalo objavi takšnih gradiv, bomo šteli za zaskrbljujoč poseg v ustavno zagotovljeno svobodo govora," so sklenili.