Zdenko Pavček z Wolfovim opravičilom na stopnicah ni bil povsem zadovoljen. Foto: BoBo
Zdenko Pavček z Wolfovim opravičilom na stopnicah ni bil povsem zadovoljen. Foto: BoBo

Poslovnež Walter Wolf je v pogovoru za Delo septembra 2008 med drugim dejal: "Gospoda Pavčka pojem, prežvečim in izpljunem. Ko bom z njim končal, mu bo še žal, da se je rodil."

Predsednik upravnega odbora skupine Viator & Vektor Zdenko Pavček je zato zoper Wolfa oktobra 2008 vložil tožbo, s katero je zahteval 1,7 milijona evrov odškodnine zaradi razžalitve.
Wolf in Pavček sta se decembra lani v civilni tožbi poravnavala. Po dogovoru bi se moral Wolf opravičiti, Pavček pa umakniti tako zasebno kazensko tožbo kot civilno tožbo za plačilo odškodnine.
Po koncu današnjega naroka je Wolfov zagovrnik Andrej Kac povedal, da se je Wolf takoj po obravnavi lani decembra v prisotnosti medijev opravičil na stopnišču pred stavbo ljubljanskega okrožnega sodišča. Po Kačevem mnenju so zato izpolnjeni vsi pogoji za realizacijo sodne poravnave, vendar "ima gospod Pavček interese, da se zadevo vleče dalje".
Pavček opravičila ni zaznal
A po Pavčkovem mnenju opravičila ni dobil, zato vztraja pri zasebni kazenski tožbi. Kot je pojasnila njegova pooblaščenka Veronika Ermenc, bo Pavček tožbo umaknil takoj, ko bo opravičilo objavljeno.
Kac je tudi razložil, da je bila vest o poravnavi objavljena v obeh medijih, ki sta v poravnavi predvidena za opravičilo, ter tudi ostalih, zato je opravičilo "kot takšno" že objavljeno.

Če bi umrl ali plačal oglas, bi v Večeru objavili
Ermenčeva pa je opozorila, da je bilo v poravnavi jasno opredeljeno, da se Wolf opraviči v prvi osebi ednine, česar pa Pavček v medijih ni zaznal. Kac je odvrnil, da je takrat klical na časnik Večer ter dejal, da se želi Wolf opravičiti, vendar naj bi mu odgovorili, da oni objavljajo osmrtnice in male oglase, zato naj opravičila ne bi želeli objaviti. Ermenčeva je menila, da bi lahko to storil prek plačljivega oglasa.

Ali bi Wolf na to možnost pristal, Kac ni znal odgovoriti, saj ima Wolf zdravstvene težave in se še ni vrnil iz Kanade. VrnilNaj bi se do prihodnjega ponedeljka, ko mora tudi na okrajno sodišče, da mu začnejo soditi v zadevi Patria.