Dela na novi kliniki intenzivno potekajo. Foto: MMC RTV SLO
Dela na novi kliniki intenzivno potekajo. Foto: MMC RTV SLO
Pediatrija: Ministrica zadovoljnejša
Ministrica na ogledu gradnje pediatrije

Ministrstvo za zdravje in SCT sta se dogovorila za nov, 3 milijone evrov vreden aneks k pogodbi za gradnjo nove pediatrične klinike.

Kot je sicer ob ogledu gradbišča povedala ministrica , je pri gradnji opaziti organizacijski napredek, vendar pa bo treba z deli pohiteti, če naj bi bil projekt končan do trenutnega roka, ki je 15. avgust. "Če ne bo vsak dan vidnega napredka, je poletni datum lahko zelo ogrožen," je poudarila.

Natančneje to pomeni, da bodo morala vsak dan v vseh etažah potekati intenzivna gradbena in inštalacijska dela. Pri tem mora biti večina del končanih v 60 dneh, od 20 do 30 dni pa je potrebnih za zaključna dela, je pojasnila ministrica. O tem, kdaj bo mogoča preselitev, še ni mogoče govoriti, je dodala.

Klinika vredna med 80 in 100 milijonov evrov
Končno ceno gradnje klinike Mazej Kukovičeva sicer ocenjuje na od 80 do 100 milijonov evrov. Potrdila je, da je sredstev v proračunu kljub rebalansu dovolj.

Glede opreme je ministrica povedala, da se že naroča. Pravkar podpisujejo pogodbe za tri sklope opreme, za en sklop pa pogajanja še potekajo. Medicinska oprema bo naročena v začetku junija.

Spornih milijion evrov ne bo vplivalo na gradnjo
Predstavnik izvajalca SCT-ja Edo Škufca je potrdil, da so z ministrstvom dogovorjeni za aneks, vreden 3.066.000 evrov. Poudaril je, da odprta vprašanja ne bodo vplivala na rok dokončanja gradnje. Reševali jih bodo s pomočjo arbitraže, spornih pa je še okoli milijon evrov. Kot je še povedal, jih ministrstvo plačuje sproti, tako da so trenutno dobili izplačanih okoli 70 odstotkov od skupne vrednosti pogodbe. Toliko je namreč tudi opravljenega dela.

Na gradbišču trenutno 180 delavcev
Kar zadeva SCT, bo klinika končana v roku, je še povedal Škufca, seveda pa mora svoje obveznosti opraviti tudi ministrstvo. O podrobnostih v zvezi z gradnjo je dejal, da je na gradbišču trenutno 180 delavcev, ki opravljajo zaključna dela v četrtem in petem nadstropju. Zdaj je na vrsti finalizacija še preostalih prostorov, pri čemer bodo tudi povečali število podizvajalcev, je še pojasnil.

E. S.

Pediatrija: Ministrica zadovoljnejša
Ministrica na ogledu gradnje pediatrije
Nova pediatrična klinika je moderna petnadstropna stavba. Foto: MMC RTV SLO
SCT, eden izmed izvajalcev, se je obvezal, da bo dela izvedel v roku. Foto: MMC RTV SLO
Sodeč po zunanjosti, je že skoraj vse pripravljeno... Foto: MMC RTV SLO
... notranjost pa je še v povojih. Foto: MMC RTV SLO
Čez nekaj mesecev naj bi bilo vendarle vse nared. Foto: MMC RTV SLO