Potem ko naj bi bila pediatrična klinika končana, bosta za sprejem prvih otrok potrebna še kakšna dva meseca. Foto: RTV SLO
Potem ko naj bi bila pediatrična klinika končana, bosta za sprejem prvih otrok potrebna še kakšna dva meseca. Foto: RTV SLO
Komisija na ogledu pediatrične klinike

Predsednik komisije igralec Boris Cavazza je povedal, da ocene o poteku gradnje še ne morejo dati, ker si še niso ogledali nekaterih pogodb, revizije materialov, ki so bili uporabljeni pri gradnji, in niso preverili finančne plati. Čeprav je Cavazza za MMC priznal, da kot igralec nima nobenih strokovnih kompetenc, so njegovi prvi občutki ob ogledu fenomenalni.

Za potrebe malih bolnikov
Prednostni cilj delovanja komisije je, da bo gradnja končana v predvidenem roku, sestava, ki jo je imenoval minister za zdravje v odstopu Andrej Bručan, pa bo bdela tudi nad kakovostjo gradnje, razpisi, nad porabo proračunskih in donatorskih sredstev, nad razpisi in nad tem, koliko je gradnja sploh skladna s potrebami malih bolnikov.

Bručan se je za dodaten nadzor odločil, ker je bil potek gradnje pediatrije zelo dolgotrajen ter zato, ker si želi, da se zaključna dela izvedejo po načrtih in brez zapletov, ki so zaznamovali dokončanje gradnje Onkološkega inštituta.

Na prihodnji sestanek bo komisija povabila tudi predsednico uprave Ustanove za novo pediatrično kliniko v Ljubljani Biserko Marolt - Meden, v komisijo pa bodo vključili tudi enega izmed glavnih donatorjev.

Uporabljena najnovejša tehnologija
Sobe v kliniki, ki bo opremljena z najnovejšim informacijskim sistemom, po besedah Borisa Cavazze ustrezajo standardom, po zagotovilih strokovnega direktorja Pediatrične klinike Cirila Kržišnika zaradi dobrega centralnega prezračevalnega sistema tudi ne bo težav s prezračevanjem, ki so poleti pestile onkološki inštitut.

Komisija na ogledu pediatrične klinike