Nataša Pirc Musar. Foto: Matjaž Klemenc/UPRS
Nataša Pirc Musar. Foto: Matjaž Klemenc/UPRS

"Iz poplavljenih polj so zrasle s še mogočnejšimi in trdnejšimi vejami, ki so se dotaknile vsakega izmed nas. Smo šele na začetku, a se bo obnova nadaljevala. Na stavbah in tista v naših srcih. Vsakdo, ki bo potreboval pomoč, jo bo dobil. To imamo Slovenke in Slovenci v sebi. Nihče ne bo ostal pozabljen," je v novoletni poslanici nadaljevala predsednica republike Nataša Pirc Musar in dodala, da zaradi tega čuti ponos in hvaležnost, da imamo drug drugega ter da smo zrela in povezana skupnost.

Pirc Musar je v poslanici tudi omenila, da bo prihodnje leto minilo 20 let članstva v Evropski uniji in zvezi Nato ter da bo Slovenija dve leti imela svoj sedež v Varnostnem svetu Združenih narodov.

"Verjamem, da bomo zaupano odgovornost izpolnjevali v duhu Prešernovih verzov, ki jih ponosno pojemo kot svojo himno – da koder sonce hodi, prepir iz sveta bo pregnan," je dejala in poudarila, da si želi, da bi bilo leto 2024 leto miru.

"Narava ne izbira. Ljudje pa lahko. Izberimo dobroto, solidarnost in človečnost. Tako bo vsak od nas pustil pečat, zaradi katerega bo svet boljši in nekdo srečnejši," je sklenila poslanico predsednica republike.

Novoletna poslanica predsednice države Nataše Pirc Musar