V Plinovodih zanikajo namigovanja o nepotizmu. Foto: BoBo
V Plinovodih zanikajo namigovanja o nepotizmu. Foto: BoBo

Nika Janša in Tadej Tanko sta se po poročanju Mladine v preteklih mesecih zaposlila v državnem podjetju, ki upravlja slovenski plinovodni sistem.

Tadej Tanko, sicer član izvršnega odbora podmladka SDS-a v Ribnici, je lani diplomiral na ljubljanski pravni fakulteti iz Načela odprtosti pri delovanju javne uprave. Nika Janša je lani diplomirala na katedri za krajinsko arhitekturo na švedski fakulteti za kmetijske znanosti v mestu Alnarp na temo Izboljšanja javnega prostora v občini Grosuplje.

Po podatkih zavoda za zaposlovanje je julija službo iskalo več kot 530 nezaposlenih diplomiranih pravnikov. Ob vprašanjih o zaposlitvah omenjenih družinskih članov visokih predstavnikov stranke SDS pa so v družbi Plinovodi pojasnili, da so prosti delovni mesti objavili 25. novembra lani in 17. februarja letos.

Za objavljeni prosti delovni mesti so prejeli tri oziroma sedem vlog, med prijavljenimi kandidati pa so izbrali osebi, ki sta po mnenju družbe v celoti izpolnjevali zahtevane razpisane pogoje, in z njima sklenili ustrezni pogodbi o zaposlitvi 22. decembra lani oz. 12. marca letos, so zapisali v družbi.