Razmere na cestah lahko spremljate tudi tukaj. Foto: BoBo
Razmere na cestah lahko spremljate tudi tukaj. Foto: BoBo
Otroci
Učenci in dijaki bodo do 3. maja uživali na počitnicah. Foto: BoBo

Tokratne počitnice bodo za 160.000 osnovnošolcev in skoraj 80.000 dijakov krajše kot po navadi, saj bodo morali otroci znova sesti v šolske klopi že v četrtek, 3. maja. Ko se bodo vrnili v šolske klopi, pa šestošolce in devetošolce že v petek čakajo nacionalni preizkusi znanja.

Številni so se zaradi počitnic odpravili na oddih, zato je bila na slovenskih (avto)cestah precejšnja gneča, ki jo še povečujejo zastoji zaradi prometnih nesreč. Čakati je bilo treba tudi na mejnih prehodih s Hrvaško. Po informacijah Prometnoinformacijskega centra za državne ceste pa približno uro po koncu zaostritve stavke policistov (zaostritve so se končale ob 18. uri) ni več daljših čakalnih dob na mejnih prehodih.

Razmere na cestah lahko spremljate tudi tukaj.

Drugače je bilo čez dan, ko je bil promet oviran oz. upočasnjen na številnih cestah. Na primorski avtocesti pred priključkom Črni Kal proti Kopru je bil zaradi prometne nesreče zaprt vozni pas, zaradi česar je nastal zastoj, gost promet z občasnimi zastoji pa je tudi na drugih odsekih primorske avtoceste. Na cesti od Kopra proti Izoli ter Dragonji je bila trikilometrska kolona vozil.

Čakalna doba na mejnem prehodu Obrežje je bila za tovorni promet pol ure, na Petrini so morali vozniki osebnih avtomobilov čakati eno uro, na Dragonji pol ure, na Sečovljah pa 20 minut.