Podobnik si želi enako koalicijo tudi po naslednjih parlamentarnih volitvah. Foto: RTV SLO
Podobnik si želi enako koalicijo tudi po naslednjih parlamentarnih volitvah. Foto: RTV SLO
Janez Podobnik
Primera Petek Podobnik ni želel komentirati, saj s svojimi izjavami ne želi zmanjševati ugleda in pristojnosti slovenskih sodišč. Foto: RTV SLO

Podobnik opozarja, da take dinamike in takega ritma ni imela še nobena vlada, v kateri je sodeloval. Zamenjav ministrov ne pričakuje in si želi, da bi enaka koalicija obstajala tudi po naslednjih parlamentarnih volitvah, ker je za uresničitev razvojnih programov en mandat premalo.

Z morebitno interpelacijo, ki jo je LDS napovedal zoper njega, se ne obremenjuje. Meni, da je to priložnost, da javno in obširno spregovori o svojem delu.

Slovensko gospodarstvo po Podobnikovem mnenju deluje v ugodnem okolju, na kar vpliva tudi vladna koalicija. Vlada končuje predlog proračuna za leto 2008 in pripravlja davčno reformo. Čeprav se lahko zgodi, da vse še ne bo pripravljeno 15. septembra, se bo takrat odprla razprava v koaliciji in Partnerstvu za razvoj, upa pa, da bodo do konca septembra sprejeti vsi potrebni zakoni.

Enotna davčna stopnja za Slovensko ljudsko stranko ni sprejemljiva, pravi njen predsednik, saj je nesprejemljivo, da bi tistim, ki živijo v težjih pogojih, z ukinitvijo nižje davčne stopnje poslabšali kakovost življenja.