Neznanec grozi, da bo v hišo Janeza Janše in njegove žene
Neznanec grozi, da bo v hišo Janeza Janše in njegove žene "poslal" bombo. Foto:

Kot poroča spletni portal Planet Siol.net, je na spletni strani e-uprave prek rubrike Pišite nam neznanec poslal sporočilo, v katerem med drugim grozi, da jima bo v petih dneh "poslal" bombo v hišo in da naj "njegova urška ahta kje hodi".

Sporočilo se glasi: "v naslednjih 5 dneh vam pošljem bombo v vašo hišo,ker ne mislim gledati vaših kradljivih fac -janše-krade dnar in *** komur koli. njegova urška naj ahta kje hodi in t.d. ubil jo bom oziroma z sinom simonom-*** kradljive-bog vam pomagi.moj frend-simonov-sinov z rdečim avtom bo poskrbo da več ne bote med živimi *** zabiti zdej pa jagababo na fešto da praznujem vaš pokol-fašisti malo sem dore volje stari tud,ko vas ne bo več med živimi-tej bo on nazdravo-*** hiterske"
S policije so za omenjeni portal sporočili, da so seznanjeni z grožnjami in da na podlagi prejete prijave že izvajajo potrebne ukrepe in zbirajo obvestila o sumu storitve kaznivega dejanja ogrožanja varnosti. Po končani preiskavi bodo o ugotovitvah obvestili pristojno okrožno državno tožilstvo.

V oddaji 24UR so sporočili, da je po neuradnih podatkih policija že odkrila IP-naslov računalnika, s katerega je grožnja prišla. Nahajal naj bi se na Štajerskem.

Janša je bil v preteklosti že večkrat deležen groženj, februarja mu je med drugim neznanec poslal pismo, v katerem mu je svetoval, naj pazi na svojo ženo.