Sindikat ministra in pogajalca Viranta opozarja, da bo vztrajal pri zahtevah. Kot mogoč ukrep napovedujejo tudi stavko. Foto: RTV  SLO
Sindikat ministra in pogajalca Viranta opozarja, da bo vztrajal pri zahtevah. Kot mogoč ukrep napovedujejo tudi stavko. Foto: RTV SLO
Policijske plače

Minister za javno upravo in glavni pogajalec s sindikati Gregor Virant je v Dnevniku na TV Slovenija dejal, da sindikat z ostro kampanjo in izsiljevanjem postavlja nerealne zahteve. Sindikat v pismu pojasnjuje, da je policist septembra z vsemi dodatki zaslužil 229.030 tolarjev bruto plače.

Zavračajo navedbe o izsiljevanju. Menijo, da gre za realno predstavitev argumentiranih zahtev, da se poklic policista in kriminalista uvrsti v 22. plačilni razred. So pa pripravljeni na dialog.

Minister Virant je v nedeljo dejal, da "ministrstvo v tej plačni reformi ne bo popuščalo in plačevalo predvsem tistim, ki bodo najbolj glasni in bodo najbolj rožljali. To se je morda dogajalo v preteklosti, zdaj pa gre za to, da se vzpostavijo sorazmerja in popravimo plače tistim osebam, ki res zaostajajo - medicinskim sestram, referentom na upravnih enotah, tudi novinarjem RTV Slovenija", je bil jasen minister.

Policijske plače