Janković predstavnikom podmladkov ni ostal dolžan. Foto: MMC RTV SLO
Janković predstavnikom podmladkov ni ostal dolžan. Foto: MMC RTV SLO
Celotno srečanje med podmladki in županom
Jankoviću podarili monopoly

Po tiskovni konferenci, na kateri je Janković razglasil svojo namero o vnovični kandidaturi, so mu predstavniki pomladnih strank uvodoma dejali: "Božiček nam je namignil, da vam letos verjetno ne bo prinesel ničesar, saj ste celo leto lagali in zapravljali premoženje prebivalcev najlepšega mesta na svetu," zaradi česar so se odločili, da mu podarijo "družinsko igro, vašo najljubšo – monopoli, in upamo, da se boste v prihodnjem letu raje igrali s to igrico kot pa premoženjem Ljubljančanov in Ljubljančank."

V zameno prejeli vse podatke o zadolženosti in glasovanjih ter knjigo demokracije
"Najprej bi zelo jasno povedal, da ste pri svojih letih nevzgojeni, saj se starejšemu ne govori, da laže, ali pa mu morate povedati, kje se laže," jim je odvrnil župan ter nadaljeval, da si igro lahko sami kupijo, saj očitno nič ne vedo o ekonomiji. Zaradi tega, ker so se pripravili in najavili, pa jim je še sam podaril darila: izročil jim je namreč izvleček iz Uradnega lista, ki opredeljuje mogočo višino občinskih zadolžitev, uradni podatek o zadolženosti jubljanske mestne občine in pregled glasovanj vseh svetnikov o proračunih občine, iz katerih je razvidno, da sta svetnika NSi-ja predloge podprla.

Prav tako pa jim je kupil tudi knjigo Mira Cerarja Kako sem otrokom razložil demokracijo. "Knjiga je zelo poučna, mogoče jo preberete recimo s predsednikom SDS-a Janezom Janšo, kako se bo učil demokracije. In to se dela recimo v parlametnu ali pa v mestnem svetu, ne pa na ulicah," je nadaljeval ljubljanski župan.

V gornjem videoposnetku si lahko ogledate celotno srečanje,
v spodnjem pa prispevek iz TV Dnevnika

Predstavniki pomladnih podmladkov so mu nato očitali podarjeni in ekološko zelo potraten BMW, ki ga je Jankoviču brezplačno za leto dni posodila ena izmed ljubljanskih avtotohiš. "Nimate srca do Ljubljane, da bi se z BMW-jem dogovorili za kakšen drug avto, ki je čistejši," so dejali, župan pa jim ni ostal dolžan: "Bom povprašal vašo stranko za kakšno konjsko vprego."

"Protestiramo proti balkanskemu kavboju!"
Nato pa so se ga lotili z drugačnimi izjavami: "Mi smo Ljubljančani, gospod Janković ni bil rojen v Ljubljani!" in še naprej: "Protestiramo proti balkanskemu kavboju, ki ropa ljubljansko blagajno."

Janković jim je na to odvrnil: "Jaz sem čistokrven mešanec in na svoje starše sem ponosen in, dragi moj mladi kolega, staršev si ne izbiraš, in če mislite, da je pomembno to, kje je kdo rojen." "Važno je, kakšne navade ima, vi prikazujete do zdaj najslabše, kar jih je bilo v Ljubljani," so odvrnili podmladki. Janković je za trenutek ostal brez besed, nato pa odvrnil, da imajo sogovorniki problem doma, če jih niso lepo vzgojili.

Čez devet mesecev bodo lahko prepričevali proti džamiji in za etnično čisto Ljubljano
Poleg tega jih je spomnil, da so čez devet mesecev lokalne volitve, sami pa so mladi, z veliko volje in časa, "očitno tudi veliko prepričevalnih argumentov, in bodo z njmi hodili in prepričevali ljudi proti džamiji, za etnično čisto Ljubljano, torej samo za tiste, rojene v Ljubljani. Torej mora biti rojen v Ljubljani, ne pa na primer v Grosuplju."

Celotno srečanje med podmladki in županom
Jankoviću podarili monopoly