Koprski župan je tako kot proti terminalu v Trstu tudi proti tistemu v Kopru. Foto: RTV SLO
Koprski župan je tako kot proti terminalu v Trstu tudi proti tistemu v Kopru. Foto: RTV SLO
Proti terminalu v Kopru

Koprski župan je poudaril, da se bo občinski svet jasno opredelil proti gradnji terminala v Kopru, tako kot je tudi nasprotoval terminalu, ki naj bi se gradil v Italiji. Terminaloma nasprotujejo tudi predstavniki bližnjih občin sosednje Hrvaške in Italije.

Popovič meni, da je predsednik uprave Luke Koper Robert Časar, ki je pred časom povedal, da bi bili plinski terminali dober posel za družbo, povedal svoje mnenje in kot poslovnež lahko tako razmišlja. Vendar koprski župan takšno razmišljanje podjetnikov zavrača, saj gospodarstveniki o takih zadevah ne morejo odločati sami brez upoštevanja občinskega sveta in politikov.

Se obeta izredna seja?
Dogodki kažejo, da je do odločitve o gradnji plinskih terminalov samo še korak, opozarja LDS. Vlado, kateri očitajo počasnost in neaktivnost, pozivajo, naj predstavi svoje dejavnosti, povezane s tržaškim in koprskim terminalom.

Če vlada ne bo predstavila svojih ukrepov ter vsaj zdaj ne bo posredovala pri italijanski vladi, "bo potrebno zadnja ravnanja vlade ponovno obravnavati na nujni seji pristojnega delovnega telesa in na izredni seji DZ-ja," so še povedali v LDS-u.

Proti terminalu v Kopru