Kdo bo vodil? Foto: BoBo
Kdo bo vodil? Foto: BoBo
PS gre 25 aprila na kongres

Izvršilni odbor (IO) stranke je tako določil datum kongresa, o katerem se je v javnosti zadnje čase že dolgo ugibalo. Oba kandidata za predsedniško mesto, premierka Alenka Bratušek in ljubljanski župan Zoran Janković, morata do ponedeljka opoldne sporočiti, ali še vedno soglašata s kandidaturo.
Če kateri od kandidatov za predsednika PS-ja tega ne bo storil, po besedah Maše Kociper ne bo več v igri za predsedniški stolček. Za to, da se morata Bratuškova in Janković o kandidaturi še enkrat izreči, so se odločili, ker to zahteva "politična higiena", saj je od konca evidentiranja kandidatov minilo že več pol leta, je pojasnila.

Potem ko bosta oba sporočila ponovno odločitev glede svoje kandidature, bo IO nadaljeval priprave na kongres. Tako bodo predvidoma v ponedeljek določili tudi lokacijo kongresa. IO se je odločil za tajno glasovanje. Volili bodo lahko vsi člani stranke, ki se bodo kongresa udeležili, o zaupnici Bratuškove pa po besedah Kociprove niso razpravljali.

Z Mencingerjem, LDS-om in Zaresom na volitve
IO je imenoval tudi volilni štab za evropske volitve, za nosilca liste je predlagal Jožeta Mencingerja in se dogovoril za nadaljevanje pogovorov o skupni listi, so sporočili prek Twitterja. Za pogovore z LDS-om in Zaresom je pooblastil Bratuškovo in vodjo volilnega štaba Romana Jakiča.

O tem, da utegne biti nosilec liste za majske volitve v Evropski parlament Mencinger, se je neuradno ugibalo že v minulih dneh. Mencinger je za nekatere medije tudi potrdil, da je za to že dal soglasje. Sprva je bil v igri za skupno listo tudi DL, a je ta stranka že sporočila, da se bo na evropske volitve podala samostojno.

PS gre 25 aprila na kongres