Ministrica je napovedala, da bo šel predlog medijskega zakona vnovič v javno razpravo, tokrat pa bodo vključeni tudi predstavniki medijev. Foto: BoBo
Ministrica je napovedala, da bo šel predlog medijskega zakona vnovič v javno razpravo, tokrat pa bodo vključeni tudi predstavniki medijev. Foto: BoBo

Sestanek med predstavniki medijev in ministrico Julijano Bizjak Mlakar se je zgodil na pobudo prvaka stranke DeSUS-a Karla Erjavca. Predlog medijskega zakona bo šel vnovič v javno razpravo, tokrat s sodelovanjem medijev, "da njihovi predstavniki ne bodo imeli občutka, da se kaj dogaja pod mizo", je pojasnila Bizjak Mlakarjeva.

Umik poziva k razrešitvi
Predsednik Združenja radiofuznih medijev pri GZS-ju Rajko Djordjevič je dejal, da je s sestankom zadovoljen, saj so ministrici in Erjavcu predstavili glavno težavo medijev, da se predlog zakona pripravlja mimo njih. Ministrica je njihove pomisleke razumela, kar je dokazala z napovedano novo javno razpravo. Djordjevič je poudaril, da umikajo poziv premierju Miru Cerarju k razrešitvi ministrice, saj je ministrica očitno pripravljena sodelovati.

To dejanje ministrice je korak naprej, saj je za iskanje najboljših rešitev omogočila dodaten krog javne razprave, s tem pa si je pridobila zaupanje, je opozoril predsednik interesnega združenja radiofuznih televizij in radijskih medijev Leo Oblak. Zadovoljen je, da bodo lahko dali na zakon pripombe, ki bodo upoštevane.

Kot smo že poročali, je združenje izdajateljev radijskih in televizijskih programov pri GZS-ju predsednika vlade pozvalo, naj razreši Bizjak Mlakarjevo. Kot razloga so navedli njeno neodzivnost in strokovno nekompetentnost v povezavi s predlogom novele zakona o medijih, ki je trenutno v javni razpravi. Poziv k razrešitvi je bila tema ponedeljkovega sestanka vodstva DeSUS-a, na katerem je Erjavec napovedal srečanje z nekaterimi predstavniki medijev.