Predsednik policijskega sindikata Slovenije je za MMC zagotovil, da se sindikat ne zanaša na obljube. Foto: MMC RTV SLO
Predsednik policijskega sindikata Slovenije je za MMC zagotovil, da se sindikat ne zanaša na obljube. Foto: MMC RTV SLO

Branko Prah je za MMC dejal, da lahko o tem odloča le stavkovni odbor, ki se bo ponovno sešel v sredo in šele takrat odločil o nadaljnjih korakih. Njegova izjava za medije je bile le odraz njegovega osebnega mnenja, saj če bosta ministra Gregor Virant in Dragutin Mate izpolnila obljube, ki sta jih dala na četrtkovem srečanju s sindikatom, "ne vidi potrebe po stavki", je pojasnil.

Obljube še ne pomenijo rešitve
Na četrtkovem sestanku naj bi se po Prahovih besedah med drugim dogovorili o napredovanju znotraj plačnega sistema za 10 razredov in odpravili razlikovanja med vojaškim in policijskim poklicem ter tako odpravili vzroke za nezadovoljstvo policistov. Vendar Prah priznava, da obljube same ne pomenijo ničesar, ministra pa sta si vzela 14 dni časa, v katerem bosta s svojimi predlogi seznanila tudi vlado. "Lahko se zgodi, da vlada ne bo dovolila izpolnitve obljub," je dejal Prah, zato se bo stavkovni odbor odločal glede na potek dogodkov.

Očitki Združenja policistov Slovenije so neresnični
Očitki, da se je Prah samovoljno odločil za preklic stavke, so sicer prišli iz Združenja policistov Slovenije, za katerega Prah meni, da ni verodostojno. "Mi se njim nimamo kaj opravičevati", je dejal in poudaril, da gre za društvo, katerega predsednik ni član policijskega sindikata, njihove obljube, da se bodo iz društva preoblikovali v sindikat, pa še vedno niso izpolnjene.

A.K.K.