Policisti so med akcijo, ki je potekala med 11. in 24. marcem, kar 2688 kršitev ugotovili pri voznikih in potnikih v osebnih avtomobilih, 54 pri voznikih tovornih vozil, 11 pri voznikih avtobusov in 24 kršitev pri potnikih v avtobusih. V 508 primerih so izrekli opozorilo.

Namen preventivne akcije je bil ozaveščati o pomenu pripetosti med vožnjo. V policiji si prizadevajo, da bi čim več voznikov uporabljalo varnostni pas. Pri najhujših prometnih nesrečah namreč vedno znova ugotavljajo, da bi bile lahko posledice bistveno blažje, če bi ga vozniki in potniki v vozilu dosledneje uporabljali, so zapisali v sporočilu za javnost.

Poudarili so, da uporaba varnostnega pasu namreč zmanjša tveganje za smrtno prometno nesrečo kar za polovico. "Skoraj za enak delež se z uporabo varnostnega pasu zmanjša tudi tveganje za hude poškodbe, tveganje za nastanek lažjih poškodb pa za skoraj četrtino – tako pri voznikih kot pri sopotnikih," so navedli. Zato znova opozarjajo, da varnostni pas lahko reši življenje.