Premier je predsednico seznanil s potekom pogajanj s sindikatom Fides ter potekom priprave zdravstvene reforme, so sporočili iz urada predsednice.

Na področju zunanje politike pa sta največ pozornosti namenila razmeram na Bližnjem vzhodu, kjer se oba zavzemata za takojšnjo prekinitev spopadov v Gazi, spoštovanje mednarodnega prava in nemoteno zagotavljanje humanitarne pomoči. Golob je predsednico republike seznanil tudi z vsebino pogovorov, ki jih je opravil na pred kratkim končani varnostni konferenci v Münchnu, so še sporočili.

Gre za redno mesečno srečanje med obema predsednikoma, med katerima so lani "zastali pogovori", kot je decembra priznala Pirc Musar. A je tedaj tudi napovedala, da sta si obljubila pogostejša srečanja.

Tako sta si poglede na aktualna mednarodna in politična dogajanja izmenjala tudi sredi januarja.

V preteklem obdobju sta se tudi večkrat razhajala pri določenih stališčih, napetosti med njima pa so se pojavile zlasti po zaposlitvi nekdanje ministrice za notranje zadeve Tatjane Bobnar v uradu predsednice in po za Goloba domnevno obremenilnem pričanju Bobnar pred parlamentarno komisijo, ki preiskuje sume političnega vpletanja v policijo.

Robert Golob in Nataša Pirc Musar sta se srečala drugič letos