Civilna iniciativa za družino in pravice otrok poziva k shodu, ki bo v torek pred državnim zborom. Foto: MMC RTV SLO
Civilna iniciativa za družino in pravice otrok poziva k shodu, ki bo v torek pred državnim zborom. Foto: MMC RTV SLO

V Civilni iniciativi za družino in pravice otrok zato, da bi poslankam in poslancem, ki bodo na redni junijski seji državnega zbora obravnavali tudi predlog družinskega zakonika, pokazali, da "gre za družino in za temeljne vrednote", v torek 14. junija ob 17. uri organizirajo protestni shod.

"Sporočimo jim, da je za nas družina najpomembnejša, da svojo materinsko in očetovsko vlogo jemljemo odgovorno. Pokažimo, da se splača biti dobra mama in skrben oče. Pokažimo, da si otroci zaslužijo in potrebujejo tako mamo kot očeta," pojasnjuje predsednik iniciative Aleš Primc. Primc je za MMC povedal, da na shodu pričakujejo okoli 500 ljudi.

Pomen mame in očeta je "izjemen in nenadomestljiv"
V iniciativi poudarjajo še, da predlog družinskega zakonika ne priznava "izjemnega in nenadomestljivega" pomena mame in očeta, ženske in moške vzgojne razsežnosti za razvoj in vzgojo otroka. Prepričani so, da bi bilo po predlogu zakonika "vseeno, ali za otroka skrbita dve lezbijki, dva homoseksualca ali pa mama in oče". "Družinski zakonik prav tako ne predvideva nikakršnih spodbud za pripravo na družinsko življenje in starševstvo," še menijo.

K povabilu na shod še dodajajo: "Živimo v času, ko moramo za prihodnost naših družin in naših otrok stopiti skupaj pred parlamentom. Skupaj moramo pokazati, da gre za nas in za naše otroke. Poslankam in poslancem bomo tako dali vedeti, da svoje starševsko poslanstvo jemljemo resno in da tudi od njih pričakujemo, da ga bodo jemali resno".