Alojz Kovšca na obisku Hiše jabolk v Porabju. Foto: TV Slovenija, zajem zaslona
Alojz Kovšca na obisku Hiše jabolk v Porabju. Foto: TV Slovenija, zajem zaslona
Sorodna novica Kovšca: Rojakom v Porabju treba zagotoviti pogoje, da se ne bodo odseljevali

Na spletu so se pojavile fotografije z uradnega obiska v Porabju pretekli petek, na katerih Alojz Kovšca ne nosi maske in ne upošteva varnostne razdalje. Zgodila se je neljuba napaka, so sporočili iz državnega sveta, saj da je fotograf objavil fotografije, ki jih ne bi smel.

Predsednik državnega sveta Kovšca si je z delegacijo pretekli petek, ko je bila večina Slovenije že obarvana rdeče in je torej prihajal iz regije z visokim tveganjem za okužbo, v Porabju ogledoval Hišo jabolk. Bili so v zaprtem prostoru brez maske, pozirali so tudi brez medosebne razdalje. Za konec pa si za mizo privoščili še kozarček.

Kovšca pojasnjuje: "Ves čas obiska smo vsi nosili maske. Ker njih redkokdo obišče, sploh na visokem državnem nivoju, smo si te maske sneli za fotografijo, za spomin, za album."

Ob koncu obiska so si brez mask in varnostne razdalje privoščili kozarček. Foto: TV Slovenija, zajem zaslona
Ob koncu obiska so si brez mask in varnostne razdalje privoščili kozarček. Foto: TV Slovenija, zajem zaslona

Fotografije v javnost po pomoti

Kot so še sporočili iz državnega sveta, pa fotografije sploh ne bi smele priti v javnost. "Žal je prišlo do neljube napake s strani uradnega fotografa Državnega sveta Milana Skledarja in njegove STV, ki jih je pomotoma in brez soglasja objavil na družbenih omrežjih."

"Moje iskreno opravičilo, da mi je to sploh padlo na pamet, pa še sam sem bil predlagatelj," se je Kovšca opravičil in hkrati priznal, da je bilo fotografiranje brez mask njegova ideja. A o odstopu ne razmišlja. "To se mi pa res ne zdi vredno razmisleka o odstopu, res ne," je dejal.

Kovšca je sicer še pred dnevi na Twitterju pozival, da bi morala zdravstvena zavarovalnica od vseh, ki ne upoštevajo priporočil NIJZ-ja, in med temi je očitno tudi sam, zahtevati povračilo stroškov zdravljenja za njih in za vse, ki bi jih okužili.

Kovšca na uradnem obisku v Porabju brez maske