Prijatelj je vse obtožbe o izsiljevanju do zdaj zanikal. Izsiljevanja sta ga obtožila Mikuž in Potokar. Foto: MMC RTV SLO
Prijatelj je vse obtožbe o izsiljevanju do zdaj zanikal. Izsiljevanja sta ga obtožila Mikuž in Potokar. Foto: MMC RTV SLO
Orlek
Prijatelj je dejal, da je za konstrukt, ki se mu dogaja, kriv Mikuž. Foto: MMC RTV SLO

Poslanec, ki je Primorske novice, da bi pojasnil svojo zgodbo, poklical kar iz pripora, je dejal, da je od Matije Potokarja zahteval vračilo sponzorskih sredstev, ki jih je podjetje Premik net dalo za tiskanje knjige Vremska dolina med Brkini in Krasom. Glede 20.000 evrov, ki jih je zahteval od Potokarja, je Prijatelj dejal, da mu je Marjan Mikuž zatrjeval, da gre za takšen znesek, pozneje pa naj bi ugotovil, da gre le za 5.000 evrov, ki pa jih je Potokar že vrnil. Prijatelj ob tem trdi tudi, da je Potokar kriv, da je v vodo padel posel s Sončno hišo v Divači.

"Svojo pravico bom dokazal"
Glede SMS-sporočila, v katerem je napisal "Vojna bo in pekel", pa je dejal, da je mislil na pravno vojno, saj namerava vložiti še veliko kazenskih ovadb. Mikuža je obtožil, da je "lopov", ki "ima devet stražarjev, jaz pa sem v priporu". "Svojo pravico bom dokazal, saj gre za velik konstrukt, katerega največji krivec je Mikuž." Zatrdil je, da Mikužu ni grozil z orožjem, da orožja ni nikoli uperil vanj in da ga nikoli ni udaril.

Povedal je še, da je Slovenska nacionalna stranka že pred časom zoper divaškega župana vložila kazensko ovadbo zaradi nepravilnosti pri poslovanju Škocjanskih jam, zahtevali pa bodo tudi, da Računsko sodišče preveri delo divaške občine.

Ob koncu je dejal, da se ni nikoli pisal Majnardi (nekateri mediji so namreč poročali, da se je Srečko Prijatelj včasih imenoval Ismail Majnardi, nato naj bi se preimenoval v Srečka Medveda, pozneje pa v Srečka Prijatelja). "Res pa je, da imam v rojstnem listu tri priimke, to so Ratej, Medved in Prijatelj," je dejal.

Kdo so osebe, na katere je razširjena preiskava?
Kot smo že poročali, je okrožno državno tožilstvo zahtevalo razširitev preiskave na še štiri ljudi. Uradnih podatkov o tem, za koga gre, ni, mediji pa menijo, da bi lahko šlo za nekdanjega predsednika uprave Luke Koper Roberta Časarja, lastnika Premik neta Marjana Mikuža, solastnico Premik neta in ženo Srečka Prijatelja Aleksandro Prijatelj ter direktorja družbe Inženiring Graj Roberta Graja.