Zares - prikaz nasprotnih dejstev. Foto: RTV SLO
Zares - prikaz nasprotnih dejstev. Foto: RTV SLO

"Spoštovani,

na spletni strani Multimedijskega centra RTVSLO (MMC RTV SLO) je bil 3. maja 2010 objavljen dvojni intervju z g. Gregorjem Repovžem in g. Igorjem Kršinarjem. Ker je g. Kršinar v omenjenem intervjuju znova ponovil skrajno zavajajoče netočnosti glede stranke Zares oziroma njenih povezav z razrešitvijo Bojana Travna ter ukinitvijo oddaje Trenja, skladno s 26. členom Zakona o medijih zahtevamo, da objavite popravek objavljene informacije.

Očitno vsi odgovori in pojasnila, ki smo jih v preteklih mesecih poslali g.Kršinarju (oziroma tedniku Reporter) v zvezi z omenjenimi zlonamernimi insinuacijami, le temu ne zadoščajo, saj je v tokratnem intervjuju za MMC RTV SLO znova navedel, da naj bi stranka Zares pritiskala na medije v primeru afere Ultra ter dosegla ukinitev oddaje Trenja, kasneje pa tudi razrešitev odgovornega urednika oddaje Svet.

Zato naj še enkrat poudarimo, da sta obe informaciji, tako o vplivu Zaresa na ukinitev oddaje Trenja, kakor tudi o vplivu Zaresa na razrešitev odgovornega urednika oddaje Svet, popolnoma izmišljeni in namenjeni zgolj zlonamernemu zavajanju. Insinuacije o vpliu na oglaševalce pa ocenjujemo, da so pod nivojem dobrega okusa.

Intervju lahko preberete tukaj.

Ob tem pa gospoda Igorja Kršinarja ob Svetovnem dnevu svobode tiska še sprašujemo, v čigavem interesu širi takšne izmišljene in seveda nepreverjene informacije. Vse, kar smo povedali v zvezi s poročanjem medijev o aferi Ultra, smo povedali javno. Upamo, da nam g.Kršinar ne odreka pravice, da povemo svoje mnenje o novinarskih zapisih, kadar so ti po našem mnenju netočni ali zavajajoči.

Prijazen pozdrav,

Katja Mihelj Nagode
ZARES - nova politika
odnosi z javnostmi"