Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko v Mariboru. Foto: BoBo
Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko v Mariboru. Foto: BoBo

Kot so sporočili z ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, bodo prvi podatki o stanju prijav objavljeni 16. junija. Preizkusi posebnih nadarjenosti, sposobnosti in spretnosti na visokošolskih zavodih pa bodo potekali od 26. junija do 10. julija. Izjema je ljubljanska akademija za glasbo, na kateri so preizkuse za študijski program glasbena umetnost bodoči študenti že opravili.

Vsak kandidat sme oddati eno prijavo za vpis. Po prednostnem vrstnem redu izbere največ tri študijske programe, v katere se želi vpisati in za katere izpolnjuje oziroma bo do rokov izpolnjeval pogoje za vpis.

Pomemben je vrstni red izbranih študijskih programov, saj bo kandidat uvrščen v prvega, za katerega izpolnjuje vse pogoje. Zato na ministrstvu svetujejo, da kandidati izberejo le tiste študijske programe, ki jih želijo študirati in za katere bodo izpolnjevali pogoje za vpis, sicer se želja ne bo upoštevala.

Za prihodnje študijsko leto je na visokošolskih študijskih programih na voljo 18.636 mest za redni in izredni študij, največ mest razpisuje ljubljanska univerza, in sicer 9111.