V Klubu piranskih študentov so nastali zapleti, zaradi katerih je morala posredovati policija. Foto: MMC RTV SLO
V Klubu piranskih študentov so nastali zapleti, zaradi katerih je morala posredovati policija. Foto: MMC RTV SLO

Študent Aleksandar Spremo je od aktualne predsednice Rebeke Mahnič zahteval, da mu nemudoma preda klubske ključe in vso dokumentacijo. A je naletel na tako odločen odpor, da je morala posredovati policija, je za TV Dnevnik poročala Eugenija Carl.

"Kaj je tako privlačnega na predsedniški funkciji, da študent prvega letnika prava s skupino podpornikov pride, dobesedno izsili spremembo dnevnega reda in izpelje 'puč'. Vpliv, denar, moč, prestiž? Nič od tega, zagotavlja. Zgolj in edino skrb za piranske študente," je pojasnila Carlova.

Spremo je prepričan, da je zdajšnje vodstvo delalo premalo projektov, Mahničeva vse očitke zavrača in ugotavlja, da je skupina prevratnikov grobo kršila statut. "So se imenovali sami zase, niso sklicali nobenih volitev. Dnevni red bi moral biti objavljen 14 dni prej na seji." Spremo pa jo je pozval, da naj uporabi vsa pravna sredstva in se pritoži, če meni, da je bil statut napačno interpretiran.

Ker jim nihče, niti policija, ni hotel priznati prevzema oblasti in izročiti ključev, so prevratniki zavzeli klubske prostore in vsem preprečili vstop. Skupina izgnanih je vztrajala zunaj. In da bi preprečili nočno šotorjenje, ni šlo drugače, kot da mirovniško vlogo prevzamejo kar občinski možje. Ti so zamenjali ključavnico, da ne bi prišlo do sporov.

"Zaplet bodo reševali pravniki. Tisti ta pravi. Tisti, še globoko v pravniških plenicah, pa so si, v občinskih prostorih, za vadbeni poligon izbrali kar našo ekipo. V milo rečeno neobičajnem ravnanju skupine so mnogi že prepoznali politično ozadje," je še dejala Carlova.

Puč v Klubu piranskih študentov
Puč v Klubu piranskih študentov