France Pukšič je na sredini seji DZ-ja dejal, da bi nekatere poslance morali aretirati. Foto: MMC RTV SLO
France Pukšič je na sredini seji DZ-ja dejal, da bi nekatere poslance morali aretirati. Foto: MMC RTV SLO

France Pukšič (SDS) je v sredini razpravi o prodaji deležev Kada in Soda dejal, da bi morali zaradi pokradenega premoženja nekatere iz dvorane aretirati. Pukšič je ob tem govoril o tem, da se je v preteklih 12 letih preveč premoženja, po njegovih besedah, dobesedno pokradlo.

Poslanec LDS-a Rudolf Moge pa je dejal, da Pukšič svoje poslanske kolege gleda preko puškine cevi in očitno ne razume temljnega pomena parlamentarne demokracije. Dodal je, da po njegovem mnenju tudi Pukšičeva stranka SDS v zadnjem času uporablja metode, ki so značilne za čas komunizma. Povedal je še, da je nervoza tista beseda, ki najbolje opisuje stanje duha v koalicijskih vrstah.

Miran Potrč (SD) je dejal, da je izjava povsem neprimerna, žaljiva in za hram demokracije nedopustna. Dodal je, da je Pukšič s takšnim načinom razprave pokazal svoj nesprejemljiv odnos do pravne države in delitve oblasti. Ob tem je predsednika DZ-ja Franceta Cukjatija pozval, da ob takšnih izjavah zavaruje ugled DZ-ja. Tudi v LDS-u pričakujejo, da se bo Cukjati nemudoma odzval na izrečene besede, pričakujejo pa tudi, da bo Pukšič stopil pred poslance in se javno opravičil.