Foto: BoBo/Valter Leban
Foto: BoBo/Valter Leban

Zvečer je bila zaradi nesreče nekaj časa zaprta primorska avtocesta med Brezovico in Vrhniko proti Kopru. Nastal je daljši zastoj, ki je segal na celotno zahodno in južno ljubljansko obvoznico. Čas potovanja se je iz obeh smeri podaljšal za skoraj eno uro.

Na štajerski avtocesti pa je bila zaradi nesreče kakšne pol ure popolna zapora v predoru Pletovarje med priključkoma Dramlje in Slovenske Konjice proti Mariboru. Tudi tam je nastal zastoj.

Na Celjskem že od nedelje zvečer pada dež s snegom. V višje ležečih predelih je zapadlo od 10 do 30 centimetrov novega snega, vendar ne po vseh hribih. Največ snega je na Kozjanskem in v Zgornji Savinjski dolini, ekipe celjske zimske službe pa so na terenu že od 1. ure zjutraj. Tokrat ni tako hudo, kot je bilo pred tednom dni.

Popoldne je bilo največ težav na avtocestnem odseku med Celjem in Vranskim v obe smeri. Zaradi zastojev se je potovalni čas podaljšal za približno 20 minut, a so se razmere nato umirile. Nekaj časa je bil zaprt izvoz Žalec proti Mariboru, saj so obtičala tovorna vozila.

Dopoldne je bilo veliko težav tudi na Dolenjskem, v Posavju in Beli krajini, med drugim je bil zaradi debele snežne odeje v obeh smereh zelo oviran promet iz Novega mesta proti Metliki na cesti čez Gorjance ter na t. i. partizanski magistrali čez Podturn in Črmošnjice. Zastoji so bili tudi na dolenjski avtocesti.

Ponoči se napoveduje obilnejše sneženje na Koroškem, Zgornjem Savinjskem ter širšem območju Pohorja in Kozjaka, od 10 do 25 centimetrov.

Foto: BoBo/Valter Leban
Foto: BoBo/Valter Leban

Burja počasi slabi

Zaradi močne burje sta bila od jutra zaprta del primorske avtoceste med priključkoma Kastelec in Kozina proti Ljubljani ter tudi uvoz Kastelec proti Ljubljani. Ker je burja popoldne oslabela, je zdaj ta del spet odprt.

Prav tako je bila dopoldne zaradi burje v obe smeri za vsa vozila zaprta vipavska hitra cesta med Nanosom in Selom. Zgodaj popoldne so je znova odprli. Še vedno pa na tem odseku velja prepoved prometa za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do 8 ton.

Zjutraj je bila zaradi zdrsa tovornih vozil zaprta avtocesta od Postojne proti Uncu. Na cesti Ajdovščina–Col–Godovič pa je zdrsnil tovornjak, ki ni upošteval prepovedi vožnje.

Sorodna novica Veter in padavine oslabele, a ponekod bo čez noč zapadlo še 25 centimetrov snega

V torek se bodo padavine znova razširile nad večji del države

Ponoči bodo padavine od juga slabele in v južni polovici države prehodno ponehale. Po nižinah bo deloma deževalo, deloma snežilo. Še naprej bo slabela tudi burja na Primorskem, ki bo zjutraj šibka. Jutranje temperature bodo od –1 do 4, ob morju okoli 6 stopinj Celzija.

V torek bo na Primorskem sprva delno jasno, popoldne se bo pooblačilo. Pihala bo šibka burja. Drugje bo oblačno, padavine se bodo od severovzhoda znova razširile nad večji del Slovenije. Po nižinah bo povečini deževalo, nad 500 metri nadmorske višine pa snežilo. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 5, na Goriškem in ob morju do 10 stopinj Celzija.

V sredo, četrtek in petek bo pretežno oblačno in večinoma suho vreme, le na jugovzhodu bodo v sredo še rahle padavine. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja.

Kaos na cestah
Prometni kaos marsikje po državi