Igor Kadunc je generalni direktor RTV Slovenija. Foto: MMC RTV SLO/ Miloš Ojdanić
Igor Kadunc je generalni direktor RTV Slovenija. Foto: MMC RTV SLO/ Miloš Ojdanić

Strinjali so se, da Slovenija javni servis nedvomno potrebuje. Oddajo si lahko v celoti ogledate v videu pod novico.

V petek je v državnem zboru odbor za kulturo na zahtevo Nove Slovenije (NSi) razpravljal o odločitvi vodstva RTV Slovenija, da bo po novem tudi spletni dostop do programov razlog za plačilo RTV-prispevka. Opozorili so na zastarelost zakona o RTV Slovenija.

Sklepe, ki jih je NSi priložil k zahtevi za sklic seje, je parlamentarni odbor zavrnil, je pa z devetimi glasovi za in enim proti podprl sklep, pod katerega so se podpisale koalicijske stranke. Odbor je z njim pozval ministrstvo za kulturo k posodobitvi zakona o RTV Slovenija s posebnim poudarkom na pripravi ustreznega financiranja RTV Slovenija.

RTV Slovenija je gospodinjstva, ki plačujejo RTV-prispevek le za radijske sprejemnike, pred kratkim pozval, naj podajo izjavo, da nimajo naprave, ki omogoča sprejem televizijskega signala po spletu. Gospodinjstva, ki izjave ne bodo podala, bodo morala v prihodnje plačevati celoten prispevek. Za poziv se je RTV Slovenija odločila, ker od 1. avgusta omogoča sprejem vseh programov brez prekinitev tudi prek spleta.

RTV Slovenija v luči nove medijske zakonodaje