Denis Sarkić ne ve, kdo je avtor prispevka. Foto: BoBo
Denis Sarkić ne ve, kdo je avtor prispevka. Foto: BoBo

Na začetku spornega posnetka se namreč pojavi tudi Sarkić. Ta se na posnetku pojavi s svojim psom Janšo, zato je portal Politikis.si danes objavil prispevek, v katerem Sarkića povezujejo z avtorstvom prispevka.

Ta je kakršno koli povezavo z nastankom spornega posnetka na YouTube ostro zanikal: "Odločno zanikam vaše neresnične navedbe in demantiram vaše pisanje ter dodajam, da nimam ničesar opraviti z omenjenim videoposnetkom na spletnem kanalu YouTube," pravi v svojem sporočilu za javnost.

Sarkić: Čista manipulacija
Za STA je zatrdil, da je nekdo uporabil del posnetka iz leta 2006, ki je bil objavljen na portalu Vest.si v povsem drugačnem kontekstu. Tako je nekdo ne le kršil njegove avtorske pravice, pač pa zmanipuliral objavljeni posnetek.

"Videoposnetek je plod popolne manipulacije in zavajanja javnosti, najverjetneje v luči očitne diskreditacije mene osebno in stranke Socialnih demokratov v času pred volitvami," je prepričan Sarkić.

Meni tudi, da sporni posnetek spodbuja sovraštvo, prav tako pa je nekdo zlorabil njegovo ime in kršil njegovo pravico do dostojanstva. Tudi zato je vložil kazenske ovadbe. Kdo je avtor prispevka, Sarkić ne ve, to bodo, kot pravi, preiskale pristojne institucije.