Dragonja ima ambiciozne kadrovske načrte na ministrstvu. Foto: BoBo
Dragonja ima ambiciozne kadrovske načrte na ministrstvu. Foto: BoBo
Drago Ščernjavič
Ščernjaviča je izjava Dragonje neprijetno presenetila. Foto: MMC/Miloš Ojdanić
Dragonjeva napoved razburil sindikate

Dragonja je v sredo na predstavitvi svoje kandidature pred pristojnim parlamentarnim odborom med drugim napovedal: "Moja ambicija bo znižati število zaposlenih na ministrstvu za 30 odstotkov v roku enega leta. S tem želim dati tudi zgled ostalim resorjem v vladi, da je dosegljivo."

Ta izjava nas je presenetila, je v odzivu nanjo dejal sekretar sindikata državnih organov Drago Ščernjavič in ob tem naštel: država ima veljaven zakon o izvrševanju proračuna, določeno maso za plače in skupni zbirni kadrovski načrt - dokumente, ki so jih sprejeli poslanci v državnem zboru, še prej so jih uskladili socialni partnerji.
Že devet let jih je vse manj
Število zaposlenih na ministrstvu za gospodarstvo, na čelo katerega bo najverjetneje prihodnji teden prišel Dragonja, določata obseg dela in kadrovski načrt, torej zakaj takšna izjava, se sprašuje Ščernjavič. "Meni se zdi ta izjava, da bo zmanjšal število zaposlenih za 30 odstotkov, v tej fazi všečna za neko širšo javnost, ne gre pa za neki realen, objektiven pristop," je ocenil.

Zato je že stopil v stik z vodjo sindikata na ministrstvu za gospodarstvo: "Jaz sem predsednika sindikata obvestil in mu predlagal, naj skliče, ko bo novi minister prišel, zbor vseh članov in ostalih zaposlenih, da to zadevo konkretiziramo."

Ščernjavič je še dodal, da število zaposlenih v državni upravi, to je v ministrstvih, organih v sestavi ministrstev, vladnih službah in upravnih enotah, upada že od leta 2005.

Dragonjeva napoved razburil sindikate