SD interpelacije ministra Pogačnika ne bo podprl, saj meni, da minister ni odgovoren za zadevo z bulmastifi. Foto: DZ
SD interpelacije ministra Pogačnika ne bo podprl, saj meni, da minister ni odgovoren za zadevo z bulmastifi. Foto: DZ

Poslanci SD-ja ocenjujejo, da minister Pogačnik v zadevi z bulmastifi ni odgovoren, v okviru interpelacije pa bodo Pogačnika soočili z vsemi obtožbami, ki so v njej navedene, je povedal vodja poslanske skupine SD-ja Bojan Kontič.

"Pogačnika bomo soočili z vsemi obtožbami"
Odstop ministra ni dovolj, da bi se stvari rešile, je prepričan Kontič, ki dodaja, da se tragični dogodek ne bi zgodil, če bi se upoštevala navodila pri vrnitvi psov. Kot je znano, Pogačnik ne namerava odstopiti, ker ne čuti objektivne odgovornosti.

SD: Še letos župan ne bo več poslanec in obratno
SD-jevi poslanci so na seji razpravljali tudi o nezdružljivosti županske in poslanske funkcije. Kontič je napovedal, da bodo znova pripravili zakon o poslancih, s katerim bi uzakonili nezdružljivost obeh funkcij. Kontič napoveduje, da bosta funkciji nezdružiljivi še v letošnjem letu.

Med temami seje poslancev SD-ja je bila tudi gospodarska, in sicer razprava o noveli zakona o sodelovanju delavcev pri delitvi dobička. SD želi, da bi v zakon zapisali tudi obvezno delitev dobička med zaposlene, če se družba za delitev dobička odloči. Zakon naj bi spodbudil notranje lastništvo in pokojninsko varčevanje. Tako zdaj veljavni zakon kot zakon, ki ga pripravlja ministrstvo za gospodarstvo obvezne delitve dobička namreč ne predvidevata.