V stranki so odločno zavrnili namige, da so plačevali ljudem za udeležbo na shodu ZZR-ja. Foto: BoBo
V stranki so odločno zavrnili namige, da so plačevali ljudem za udeležbo na shodu ZZR-ja. Foto: BoBo

Iz SDS-a so sporočili, da veliko medijskih hiš "zlonamerno objavlja" informacijo, da naj bi SDS plačeval po 30 evrov na osebo za udeležbo na shodu, ki ga v petek organizira Zbor za republiko (ZZR).
"Gre za nezaslišano laž, ki smo jo že demantirali," so poudarili in dodali, da očitno obstaja zelo velik interes, da se v skladu z normami pravne države prijavljen shod že vnaprej diskreditira in oblati.
"Nekorektno do ljudi, ki si želijo iskreno izraziti kritiko"
V SLS-u pa so dan pred shodom ZZR-ja in t. i. tretje vseslovenske vstaje poudarili, da ne sodelujejo pri organizaciji nobenega izmed shodov. Navedbe, da so petkovi protesti in shodi nepolitični, pa so po prepričanju SLS-a nekorektne in zavajajoče do tistih ljudi, ki imajo iskren namen izraziti kakšno kritiko ali nezadovoljstvo, a nazadnje pridejo na "spolitiziran politični shod s političnimi cilji". Ob tem v stranki vseeno pričakujejo mirne in argumentirane javne shode, so še zapisali.
Zbor za republiko namreč v petek ob 11. uri na Kongresnem trgu v Ljubljani pripravlja javni shod za Slovenijo, za ta dan pa je na istem kraju, a z začetkom ob 15. uri, napovedana tudi t. i. tretja vseslovenska ljudska vstaja.