Župan Marjan Hribar prečkal 21 občin

Tega je ob dnevu upora proti okupatorju pot zanesla vse do Moravskih Toplic in Lendave.
Po naših informacijah je igral golf. Sam pa trdi, da je moral tja zaradi vloma v družinsko nepremičnino.

V času, ko se državljani držijo znotraj svojih občin in so prikrajšani za marsikaj, najbolj pa za stike s svojimi sorodniki, in ko moramo policiji kazati službena potrdila, da se res vozimo na delovno mesto, so si nekateri politični veljaki postavili svoje standarde prehajanja in zbiranja. Spomnimo samo na predsedniško-vladno delegacijo na sprehodu ob Kolpi ali velikonočni zasebni premik ministra Aleša Hojsa in njegovo neprepričljivo pojasnjevanje obiska v Metliki.

Na praznik izbiral varnostne sisteme

Marjan Hribar, župan občine Šmarješke Toplice, vidni in zelo aktivni član SDS-a ter dolgoletni alfa in omega turizma na gospodarskem ministrstvu, takoj po nastopu Janševe vlade pa z novo funkcijo direktorja javnega zavoda Brdo, si je v ponedeljek privoščil skok v Moravske Toplice.

Če je ubral najverjetnejšo pot, je potoval 177 kilometrov in prečkal meje kar 21 občin. Po naših informacijah je z direktorjem moravskih Term 3000 Igorjem Magdičem na moravskem golfišču Livada igral golf, a sam to zanika. "Z ženo sva šla na njeno hišo, kjer je bilo vlomljeno. Zbirali smo ponudbe od varnostnih služb, ki vgrajujejo alarme," je za TV Slovenija pojasnil Hribar. Naj ob tem spomnimo, da je bil v ponedeljek praznični dan.

Debata o turistični strategiji

In ko je že bil na onem koncu, se je, pojasnjuje "na kratko dobil z Igorjem Magdičem pred hotelom Livada, kjer sva predebatirala aktualno stanje in strategijo na področju turizma".

Ko se s Hribarjem danes po telefonu slišiva prvič, se sklicuje tudi na začasno kartico civilne zaščite, ki si jo je pridobil in za katero je menil, da mu ob morebitnem srečanju s policijo odpira vrata vseh slovenskih občinskih meja. Ali res?

"Odgovor je ne! Če v tistem času nekdo ne opravlja nalog zaščite in reševanja, je to zloraba," je jasen poveljnik Civilne zaščite RS Srečko Šestan.

Hribar se potem telefonsko posvetuje z nekom, ki mu očitno pove, da bi bilo kazanje kartice policiji nedopustno in med najinim drugim telefonskim pogovorom to tudi sam poudari.

Na vprašanje, ali je v Moravskih Toplicah igral golf, je odgovoril: "Ne, nisem igral golfa, z Magdičem sva se pa sprehodila in pogovarjala ob golfišču." Medtem pa direktor Moravskih Term 3000 Igor Magdič ni zanikal, da sta bila s Hribarjem zmenjena za partijo golfa. Odgovoril nam je le, da gre za njegovo zasebno zadevo.

"Na kratko" le ni bilo tako kratko, saj se je druženje po naših informacijah nadaljevalo na Magdičevem domu v Lendavi.

"Ne, nismo bili pri njem doma," zanika Hribar, a ko ga vprašamo, ali se je v Moravske Toplice pripeljal z avtomobilom renault laguna, to potrdi. Ko mu še povemo, da je bil tak avtomobil na praznični ponedeljek parkiran pred Magdičevo hišo v Lendavi, prizna: "Glejte, ja, no, midva sva potem po pogovoru – ja, smo bili tudi v Lendavi, odnesli smo neko darilo in midva z ženo sva šla potem nazaj."

Hribar vztraja, da ga je od doma in čez občinske meje spravil nujen primer, in obžaluje, če je kar koli kršil v teh nekaj dodatnih kilometrih.