V SDS-u pravijo, da izsledki policije potrjujejo to, kar sami trdijo že ves čas. Foto: BoBo
V SDS-u pravijo, da izsledki policije potrjujejo to, kar sami trdijo že ves čas. Foto: BoBo
dokument
Uradni zaznamek policije. Foto: MMC RTV SLO

"SDS ni dobil nikakršnega denarja od Patrie. Kriminalistična policija je preiskala strankine račune in ugotovila, da ni bilo transakcij, ki bi se lahko povezovale s Patrio," so sporočili iz stranke.

Ob tem pojasnjujejo, da so kriminalisti opravili pregled izpisov finančnih transakcij SDS-a, ki jih je imel v času od 1. 1. 2004 do 1. 12. 2008, in ugotovili, da "ni bilo transakcij, ki bi jih lahko povezali z izborom družbe Patria za dobavitelja vojaških oklepnikov za Slovensko vojsko". To je po njihovem mnenju povsem skladno z izsledki strankine interne revizije o finančnem poslovanju stranke.
Policija na laž postavila Delo
"Policijske ugotovitve ponovno postavljajo na laž zapise časnika Delo in njihovega novinarja Dejana Karbo, ki je trdil, da denar iz Patrie ni končal pri Janši, temveč v stranki SDS. Pri tem se je Karba lažnivo skliceval na navedbe finskega kriminalista v zadevi Patria, ki pa je to takoj zanikal.
Janez Janša je proti Delu vložil tožbo in jo na prvi stopnji tudi dobil. Julija letos je sodišče odločilo, da se mora Delo opravičiti in izplačati denarno odškodnino 10.000 evrov,"
pravijo.

Dodajajo še, da to postavlja na laž tudi odvetnika Dela Stojana Zdolška, ki je večkrat izjavil, da je v spisih o Patrii precej dokazov o koruptivnosti.

"In končno, postavljajo na laž vse ostale medijske in politične odvetnike, ki so trdili, da je šlo za milijonske podkupnine. Kriminalistična policija ugotavlja, da za SDS ni šel niti evro," še pravijo.