Šefic je Krambergerju zatrdil, da centra za tujce v Črnem lesu ne bo. Foto: BoBo
Šefic je Krambergerju zatrdil, da centra za tujce v Črnem lesu ne bo. Foto: BoBo

Potem ko so na Občini Lenart zgroženi protestirali, ker so pred dnevi v uradnem listu prebrali odredbo o "določitvi objekta in okoliša objekta Centra za tujce v Lenartu v Slovenskih goricah za objekt in okoliš objekta posebnega pomena", je Šefic poklical po telefonu župana Krambergerja in mu pojasnil, da so besedilo odredbe pripravili, še preden je bil sprejet dogovor o zaprtju balkanske poti za prebežnike.

"Objava besedila nikakor ni bila predvidena, ne da bi se prej uskladili z vami in predstavniki vaše občine," mu je Šefic pojasnil. "Žal je pri časovnici objave prišlo do manjšega nesporazuma in je bilo besedilo preuranjeno poslano v objavo v Uradni list," je dodal.

Šefic je županu zagotovil, da lahko odredbo, ki nosi podpis ministrice za notranje zadeve Vesne Györkös Žnidar, šteje kot brezpredmetno. "V objektu nekdanjega hotela Črni les ne bomo vzpostavili izpostave centra za tujce, ker nam je glede na spremenjene okoliščine uspelo najti ustreznejšo rešitev," je zatrdil.

Kramberger je dejal, da so ga besede Šefica pomirile. Kljub temu zahteva, naj se sporna odredba še uradno prekliče. "Ker drugače bo še vedno veljala," je dejal.