Sejem Informativa'12 obiskovalcem pred informativnimi dnevi na enem mestu ponuja celovito paleto izobraževanj. Foto: RTV SLO
Sejem Informativa'12 obiskovalcem pred informativnimi dnevi na enem mestu ponuja celovito paleto izobraževanj. Foto: RTV SLO

Na Gospodarskem razstavišču se je začel sejem izobraževanja, štipendiranja in zaposlovanja, ki ga že četrto leto zapored organizirata podjetje Proevent in zavod Rikus.

200 možnosti za vprašanja in odgovore
200 sodelujočih predstavlja različne poklice, študij ter prakse doma in v tujini. Med njimi so srednje šole, šolski centri, vse štiri slovenske univerze, samostojne visokošolske institucije, višje strokovne šole, institucije, ki ponujajo dodatna izobraževanja, študentska in dijaška organizacija.

Na informativnih dneh lahko mladi obiščejo največ tri izobraževalne programe, na sejmu pa mnogo več in številne možnosti izobraževanj. "Delodajalci vedno bolj iščejo tudi mednarodno izkušnjo," je za TV Slovenija pojasnila Darinka Trček iz Education USA centra.

Predstavljata se Val 202 in Firma.TV
Med razstavljavci sta tudi Val 202 in Firma.tv. Val 202 je ena najbolj priljubljenih radijskih postaj v Sloveniji, obiskovalcem pa na sejmu razkriva, kaj delajo radijci, kako poteka priprava na vodenje programa in kako snemanje oddaj. V studiu lahko tudi preverijo, kako zveni njihov glas.

Vstop na prizorišče je prost, nove informacije pa lahko dobite do sobote.