Jesen bo vroča - Šturm vodi volilni štab Nove Slovenije, ki ji javnomnenjske raziskave za zdaj ne kažejo najbolje. Zvoni njegovemu ministrskemu stolčku zadnji zvonec? Foto: EPA
Jesen bo vroča - Šturm vodi volilni štab Nove Slovenije, ki ji javnomnenjske raziskave za zdaj ne kažejo najbolje. Zvoni njegovemu ministrskemu stolčku zadnji zvonec? Foto: EPA
Pogovor z ministrom Šturmom

Sodniki zaradi nezadovoljstva s plačami napovedujejo stavko, odvetniki pa so nezadovoljni s predlogoma zakonov o odvetništvu in odvetniški tarifi. Na očitke je v MMC-jevi spletni klepetalnici dan pred praznikom dela odgovarjal minister za pravosodje Lovro Šturm.

Na področju pravosodja je trenutno precej odprtih vprašanj. Kazenski zakonik, ki je v strokovni javnosti sprožil precej negativne odzive; predlog zakona o povrnitvi materialne škode med drugo svetovno vojno, katerega dokončna usoda še ni popolnoma jasna; zakon, ki si prizadeva hitreje končati proces denacionalizacija, a za katerega kritiki trdijo, da bo denacionalizacijo še povečal.

Zadnji incident ob Dragonji, avstrijska srhljivka, možnosti Nove Slovenije na jesenskih parlamentarnih volitvah, kazenski zakonik.
Tem zlepa ne zmanjka - preberite celoten spletni klepet

Veliko pozornosti je med klepetavci vzbudil pravkar uveljavljeni zakon o spremembah in dopolnitvah zakona o varnosti v cestnem prometu. "Tudi do zdaj sem vedno vozil v skladu s prometnimi predpisi. Zavedati se moramo, da je v Sloveniji vse preveč nepotrebnih prometnih nesreč. Zelo velik je tudi smrtni davek na naših cestah, na katerih ugašajo predvsem mlada življenja. Storiti moramo vse, da se približamo cilju, ki si ga je zastavila Evropa v prometni politiki. Ta cilj pa je, da na cesti ne bo ugasnilo nobeno človeško življenje," se je glasil Šturmov odgovor na vprašanje o dozdajšnjem stilu njegove vožnje.

Na ugovor našega uporabnika, da prejšnje zvišanje glob v prometu rezultatov ni prineslo, pa je Šturm odgovoril, da sta za cestno materijo odgovorna notranje in prometno ministrstvo.

Pogovor z ministrom Šturmom