Senad Jušić. Foto: BoBo/Žiga Živulović ml.
Senad Jušić. Foto: BoBo/Žiga Živulović ml.

"V okviru uveljavljanja pravice do odgovora na objavljene informacije v medijih o meni in o domnevno krivi izpovedbi na sodišču ter s tem povezanim kaznivim dejanjem v primeru premestitve uslužbenca policije na drugo delovno mesto sporočam, da so bile v prispevku o domnevni krivi izpovedi na sodišču predstavljene neresnice in zlonamerne navedbe, ki jih ostro in odločno zavračam," je Jušić zapisal v odzivu.

Kriva izpovedba je po njegovih besedah kaznivo dejanje po kazenskem zakoniku in zavržno ravnanje, ki ga kot državljan in policist obsoja in ki ga nikoli ni storil.

Sorodna novica Ministrov izbranec Senad Jušić je v preteklosti lagal na sodišču. Bo vseeno lahko vodil Policijo?

Jušić: Sodišče je domnevo o krivi izpovedbi zavrglo

"Tega ne govorim na pamet, saj je bil prav ta očitek o domnevno krivi izpovedbi proti meni že pred leti presojan pri dveh pravosodnih organih, in sicer na Okrajnem sodišču v Ljubljani in na Specializiranem državnem tožilstvu RS. Oba organa sta enako odločila, da iz vsestransko zbranih dokazov v nobenem primeru niso izhajali znaki ne tega (kriva izpovedba) in tudi ne katerega koli drugega kaznivega dejanja. Razumem in podpiram pa odločitve delavcev, da v primerih, ko menijo, da so na njihovo škodo nastale kršitve pravic iz delovnega razmerja, uveljavljajo vse pravice, ki jim pripadajo. Zaradi korektnega obveščanja javnosti oba dokumenta pristojnih organov prilagam (Sklep o zavržbi 1 in sklep o zavržbi 2), vsebina katerih v nobenem primeru ne potrjuje navedb iz prispevka," je pojasnil.

"To so medijski napadi in diskreditacije"

Jušić je v odzivu poudaril tudi dejstvo, da se v zadnjem času pojavljajo medijski napadi nanj in diskreditacije. "Gre za neupravičene in zlonamerne očitke o moji vpletenosti v nezakonita dejanja. S takimi nepreverjenimi, neutemeljenimi, zavajajočimi in zlonamernimi trditvami se ne škodi zgolj meni, temveč tudi inštitutu generalnega direktorja policije, kar je nedopustno," je še zapisal.

"Vedno sem si prizadeval za zakonito opravljanje nalog in izvajanje pooblastil, spoštoval človekove pravice in temeljne svoboščine ter deloval tako, da ni prihajalo do kršitev pravic zaposlenih in drugih. To je moje vodilo, to so moja stališča in moj način dela," je sklenil.

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar je v odzivu sporočil, da ima v. d. generalnega direktorja policije Jušić vso njegovo podporo.

Jušić ostro zavrača navedbe, da je lagal na sodišču