Foto: AP
Foto: AP

Zlatan Čordić je bil v četrtek zvečer po zaslišanju pri preiskovalnem sodniku izpuščen na prostost. Kot so takrat sporočili z okrožnega sodišča, preiskovalna sodnica ni odredila pripora zanj.

Po zaslišanju osumljenega je navzoča okrožna državna tožilka predlagala, da mu sodišče odredi pripor iz pripornega razloga ponovitvene nevarnosti za čas enega meseca od dneva, ko mu je bila odvzeta prostost. Preiskovalna sodnica pa pripora ni odredila in je o predlogu tožilstva skladno z določbami zakona o kazenskem postopku v petek odločal senat okrožnega sodišča v Ljubljani.

Čordićev odvetnik David Sluga je za oddajo Tarča na TV Slovenija v četrtek povedal, da so očitki zoper Čordića premalo konkretizirani. "Absurdno je gospodu Čordiću očitati, kar mu tožilstvo poskuša očitati, da je on kriv za to, ker so uporabili vodni top in čezmerno uporabili plinska razpršilna sredstva. Tukaj ni nobene vzročne zveze," je pojasnil Sluga.

Raperju Zlatku ni treba v pripor

Prerekanje glede krivca za izgrede

V stranki Resni.ca so prejšnji teden na družbenem omrežju Facebook zapisali, da je Zoran Stevanović na torkovem protestu na Trgu republike povabil vse iniciative in posameznike k organizaciji in govoru.

"Zatem bi se moralo zvrstiti še nekaj govornikov, vendar je mikrofon samoiniciativno prevzel posameznik in pozval ljudi na ulico, kjer pa je policija hitro izkoristila jezo in stisko nekaj posameznikov, pri čemer je prišlo do izgredov, od katerih se v stranki Resni.ca odločno distanciramo, kar smo že večkrat izrazili," so vlogo Zlatana Čordića opisali v stranki Resni.ca.

Zlatan Čordić pa je prek družbenega omrežja Twitter v nedeljo sporočil, da se javno distancira od Zorana Stevanovića: "Z njim nisem imel nič, ne želim imeti nič, do zdaj sem se z njim zgolj pozdravil iz kurtoazije, glede na to, da sem po njegovih besedah za torkova dejanja kriv jaz, verjetno tudi tega ne bo več."

"Žal mi je za vse tiste, ki ste dobili svojo porcijo solzivca, zato ker ste pogumno stopili meni v bran. Sklepam, da ga je bilo ogromno, saj je prišel tudi v vozilo, v katerem sem bil. Ko so mi odvzeli svobodo, ni bolelo, bolelo je to, da so mi jo odvzeli po krivem," je med drugim zapisal in poudaril, da je bil zgolj eden izmed protestnikov in da ni bil organizator protesta. "Bom pa vedno podpiral vse, ki si želijo protestirati v mejah, ki nam jih določa ustava RS," je dodal.

Stevanović pisal poslancem DeSUS-a